Title

Ugerevy nr. fem

Denne uges ugerevy er tilegnet "Basketball Jesus", nok af de fleste bedre kendt som Larry Bird.

Hvis man har fulgt med i vores – næsten daglige – videoopdateringer, så har man måske bemærket, at det i dag er ”Birdmas” - en helligdag indstiftet af Basketbawful.com til fejringen af Larry Birds fødselsdag. Hvis ikke så har vi her de to videoindslag, som det har afkastet:

Larry Bird bliver 58 år gammel i dag. Hans meritter tæller bl.a.: Tre NBA-mesterskaber, tre MVP-titler, to Finals MVP-titler, Coach of the Year samt Executive of the Year. 

Vindere og tabere

Cleveland er pludselig rykket ind på vindersiden. Det gør man, når man tager seks sejre i træk (oven på fire nederlag). Der er mange ting, der fungerer bedre. Især er det tydeligt, at LeBron James er en bedre playmaker end Kyrie Irving, som til gengæld kan det med at score i en mod en situationer. Kevin Love er også begyndt at bidrage, og så viser Shawn Marion, at det er nødvendigt med defensive specialister. Det har bare ikke fungeret med Dion Waiters i startopstillingen.

Med det argument så skal Clippers også nævnes. De er rykket stærkt frem med syv sejre i træk, og de fleste har været regulære afklapsninger af modstanderne.

Et par spillere, der er værd at nævne for at sætte karrierebedste i løbet af ugen:

Draymond Green har gjort det fantastisk i Golden State Warriors startopstilling, og selv om David Lee er på vej tilbage, virker det nu tvivlsomt, om coach Steve Kerr vil ændre på et vinderhold. Og det må man sige, at Dubs er. De har netop sat franchise rekord med 12 sejre i træk, og den kom i hus, da Green scorede 31 points imod Chicago Bulls. I øvrigt lidt af en statline fra den kamp: 31 points, 7 rebounds, 3 assists, 4 steals og 3 blocks.

Boston Celtics fik i sommer Tyler Zeller nærmest gratis fra Cleveland, der skulle af med nogle kontrakter for at kunne give LeBron James en ordentlig løn. I en trevejshandel brugte Boston det meste af deres 10 mio. dollars trade exception på ham, Marcus Thornton og Clevelands 1. runde pick 2016 (beskyttet). Nu er Zeller rykket frem som Bostons startende center og det fejrede han med 24 points og 14 rebounds imod Los Angeles Lakers i sæsonens hidtil mest overbevisende sejr for Boston.

Både Russell Westbrook og Kevin Durant er nu tilbage fra deres skader, og det kan man se på Oklahoma City Thunders spil, selv om der stadig er noget rust, der skal bankes af.

Også Warriors' David Lee er som nævnt på vej tilbage. Det skulle ske i løbet af den kommende uge.

Dwyane Wade er ude af køen af langtidsskadede, men man må forvente, at han får sine pauser i løbet af sæsonen.

Dwight Howard har været ude med en knæskade i et par uger, og det må efterhånden vække lidt bekymring. Der er ikke meldt noget ud om, hvornår han skulle blive klar. Houston er p.t. blandt de hårdest ramte på skadesfronten

Ricky Rubio havde håbet på at blive klar til kamp 2. juledag, hvor han har familien på besøg i Minnesota, men han må vente til engang i det nye år. En mere foruroligende udmelding fra Minnesota er, at Nikola Pekovic ”forventes at spille igen i denne sæson”. I betragtning af, at hans ankelskade tidligere har været angivet til at holde ham ude i et par uger, lyder den nyeste formulering ikke godt. Med mindre han og Rubio holdes ude i et forsøg på at tanke sæsonen? De er i hvert fald på vej til at synke til bunds i ligaen, sådan som sæsonen udvikler sig.

Var der nogen der hørte italienske bandeord? Det var sandsynligvis fra Andrea Bargnani, der har forstrukket lægmusklen. Den store italiener har haft sine skadesproblemer i de seneste sæsoner, og burde måske en tur om forbi Phoenix' voodoo-medicinske stab, som er kendt for at kunne løse den slags muskulære problemer.

Endnu en Rookie of the Year-kandidat har måttet bide i græsset: Orlando Magics Aaron Gordon er tidligst tilbage om et par måneder efter et brud på en mellemfodsknogle. Dermed har fire ud af top syv i årets draft været skadet i kortere eller længere tid. Joel Embiid (3) forventes stadig først tilbage i næste sæson, det samme gælder Julius Randle (7). Marcus Smart (6) er så småt på vej tilbage efter en kraftig forstuvning af den venstre ankel, der har kostet ham næsten en måneds fravær.

Facebook comments