Title

Ugerevy nr. 9

Et rekordstort antal spillere skiftede klub på dagen for trade deadline, 37 i alt. Denne uges ugerevy fokuserer primært på de handler.

Efter All Star kommer trade deadline og derefter buyouts. Der er dog allerede købt et par spillere ud: Amar'e Stoudemire og Larry Sanders. Deres situation er mildest talt forskellig.

To store buyouts skød det hele i gang

Stoudemire er en tidligere superstjerne, som fik sine formodet bedste år ødelagt af skader, herunder en hornhindeskade, som var tæt på at koste ham karrieren. Der var nemlig ingen garanti for, at den operation han fik, ville være nok til at få ham i gang igen. Det var dog hans knæskade, som gjorde at hans kontrakt ikke kunne forsikres imod nye skader.

Han havde sine op- og nedture i New York, men han vil nok ikke blive husket som den spiller, der gjorde Knicks relevante igen, selv om det i høj grad var ham, der gjorde det tillokkende for Carmelo Anthony at komme til byen. Og selv om han ikke er på toppen længere, så leverer han meget solide /36 minutter stats, bl.a. 18,0 points og 10,2 rebounds.

Det stod allerede tidligt klart, at han var på vej til Dallas Mavericks, som har savnet en big at smide ind fra bænken, efter de solgte Brandan Wright i Rondo-handlen. I betragtning af, at han nærmest spiller gratis resten af sæsonen, er det et glimrende match.

Larry Sanders blev ved Sloan konferencen i 2013 berømt for at være de avancerede stats darling og blev kaldt NBAs bedste forsvarer i området omkring ringen. Derfor blev han også jagtet af flere og derfor skrev hans hold Milwaukee Bucks en pæn kontrakt med ham sidste sommer (44 mio. dollars/4 sæsoner).

Desværre har Sanders' personlige problemer overskygget hans talent og han er flere gange blevet taget for hashrygning i NBAs dopingkontrol. Han har tidligere været fortaler for fri hash, men har været nødt til at trække i land på det område.

Der har været rygter om, at han helt ville kvitte basketball, hvilket nok ikke er sandt. Men han har under alle omstændigheder brug for at få en del ting på plads, før han kan bidrage positivt på et hold.

Nu blev han så købt ud af den resterende del af sin kontrakt for 13 mio. dollars – det er nok en tredjedel af, hvad der var tilbage, og efter han er gået gennem waivers, kan et nyt hold samle ham op, hvis de tør. Det skal der nok være nogen der gør, senest i off-season, hvor de har tid til at finde ud af, om han kan komme på ret køl igen. Man må dog sige, at det er meget få, der kommer tilbage fra den slags problemer. Selv Chris Andersen, som fik en længerevarende karantæne for stofmisbrug, var formentlig mindre plaget, mens det stod på. Og han er et særsyn i dagens NBA.

En trade deadline, der gik hen og blev særdeles hektisk

De to førnævnte buyouts var som sagt forløberen for en trade deadline, som pludselig skiftede gear, da der kom realiteter på bordet. Især de sidste tyve minutter op til vinduet smækkede i var vanvittigt hektiske. På et tidspunkt kunne Yahoo!s Adrian Wojnarowski blot tweete "Dear Lord." Og sådan var der vist mange der havde det. Her er en alfabetisk gennemgang af NBA-holdene og deres handlinger:

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Når man er et af ligaens førende hold og med en bred trup, der udstråler stor harmoni, så har man som GM ikke noget at gøre ved deadline, medmindre nogen ringer med et tilbud, man ikke kan afslå. Det skete åbenbart ikke for Hawks.

Ind:

Isaiah Thomas (Phoenix Suns)

Luigi Datome (Detroit Pistons)

Jonas Jerebko (Detroit Pistons)

Ud:

Marcus Thornton (Phoenix Suns)

Cleveland 1/2016 (Phoenix Suns)

Tayshaun Prince (Detroit Pistons)

 

Kommentar: Boston Celtics kom ind i spillet sent ind under deadline, hvor Marcus Thornton og Cleveland 1/2016 blev til Isaiah Thomas. En kæmpe opgradering på point guard pladsen for Boston og til en af de mest ejervenlige kontrakter i NBA (under 7 mio. dollars pr. sæson i tre sæsoner efter denne).

Tayshaun Prince nåede kun et kort ophold i Boston på vejen hjem til Detroit, der sendte Jonas Jerebko og Luigi Datome den anden vej. Det giver ikke meget mening for Boston, selv om det sænkede gennemsnitsalderen en del, så man må tro, at det var Prince selv, der ønskede hjem. Dog var Celtics interesseret i Datome i forrige års draft, så man har måske set noget, som man gerne vil forsøge at opdyrke.

Thornton og Cleveland 1/2016 stammer i øvrigt fra samme trade, der skaffede Tyler Zeller til klubben. Alt i alt har GM Danny Ainge forvandlet en ti mio. dollar trade exception til Zeller og Isaiah Thomas. Ikke så underligt, at han for nyligt fik skudsmålet "ligaens bedste GM" af kollegaen Darryl Morrey fra Houston, som eller også kan sit kram. Ud over at handlerne i denne omgang viser hans villighed til at handle, når han ser en fordel, så peger erhvervelsen af Thomas også på et playoff push. Og da ingen af de nærmeste konkurrenter kan siges at have forbedret sig i samme grad, bortset fra Miami, så ligner Boston nu pludselig et hold, man skal regne med.

Ind:

Thaddeus Young (Minnesota Timberwolves)

Ud:

Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves)

Kommentar. Trade deadline må have været en mindre skuffelse for Nets, der ihærdigt forsøgte at få en Brook Lopez-handel igennem (primært for Reggie Jackson, OKC), men måtte nøjes med at skibe Kevin Garnett "hjem" til Minnesota og til gengæld fik en noget mere produktiv Thaddeus Young. Det forbedrer godt nok Nets' hold, men spørgsmålet er, om det er nok til at redde sæsonen med en kvalifikation til slutspillet. Under alle omstændigheder er holdet i limbo de næste par år med nogle tunge kontrakter, der er svære at slippe af med, og hvor spillerne ikke rigtigt er konkurrencedygtige.

 

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Hornets kunne måske nok have brugt et par forstærkninger, men især ville man gerne af med Lance Stephenson. Der var dog ikke noget marked for den problematiske shooting guard.

 

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Der var allerede onsdag meldinger om, at man ikke forventede nogen ændringer i Chicago, og at man er tilfreds med truppen, som den er. Bulls, som har en ledig rosterplads, står dog som en af bejlerne til Kendrick Perkins, hvis/når han bliver købt ud af sin kontrakt af Utah Jazz (se nedenfor). Perkins har den store fordel, at han allerede har arbejdet sammen i et par år med coach Tom Thibodeau, mens de begge var i Boston. 

 

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: I betragtning af, at Cleveland allerede har lavet en stor mid-season handel, så er det ikke så underligt, at de tog det roligt her ved deadline. Deres resultater på det seneste har da også været så positive, at man må formode at harmonien har genfundet sig i truppen.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Det var ganske som forventet, efter Dallas tidligere på ugen samlede Amar'e Stoudemire op. Desuden forventes det, at de også tegner en kontrakt med free agent Jermaine O'Neal på et tidspunkt.

Ind:

Thomas Robinson (Portland Trail Blazers)

Will Barnum (Portland Trail Blazers)

Victor Claver (Portland Trail Blazers)

Portland 1 (beskyttet)

Portland 2

Ud:

Arron Afflalo (Portland Trail Blazers)

Alonzo Gee (Portland Trail Blazers)

JaVale McGee (Philadelphia 76ers)

OKC 1/2015

 
 

Kommentar: Det må være lidt mærkeligt for Arron Afflalo, som var nøglespiller forrige gang han var i Denver, nøglespiller efter han blev handlet til Orlando og igen nøglespiller, da han tegnede en ny kontrakt i Denver, og så blive handlet til Portland. Han har altid været berømmet for sin arbejdsmoral og for sin indflydelse i omklædningsrummet som den eksemplariske holdkammerat.  Afflalo-handlen  til Portland  lukkede i  øvrigt  døren for en Wilson  Chandler-handel  samme  vej nu   Denver  vente  til  sommer med at   ham  ud.

Det er lidt af et oprydningssalg ellers. Høsten for Afflalo og Gee er fin nok, men det er absurd, at det nu koster et 1. runde pick at droppe McGee, når man tænker på, at George Karl bl.a. blev fyret i sin tid, fordi han ikke brugte McGee nok. Der indgår også et par europæiske spiller-rettigheder i handlen, så den ikke er "tom" fra Philadelphias side.

Man kunne have forestillet sig, at Thomas Robinson endelig ville få sin NBA-chance, men han bad om en buyout og får den. Det må give ham titlen som "Årets vandrepokal". Det er de færresste, der når fem NBA-klubber på deres fire første NBA-sæsoner.

Ind:

Reggie Jackson (Oklahoma CIty Thunder)

Tayshaun Prince (Boston Celtics)

 

 

Ud:

D.J. Augustin (Oklahoma City Thunder)

Kyle Singler (Oklahoma City Thunder)

Jonas Jerebko (Boston Celtics)

Luigi Datome ((Boston Celtics)

Kommentar: Pistons vandt kampen om Reggie Jackson, og det kostede kun Augustin og Singler. Han står til gengæld til en dyr kontrakt til sommer, og det var naturligvis derfor Oklahoma slap ham.

Tilføjelsen af Tayshaun Prince kan gå begge veje. Han var rigtigt god for Boston i de få kampe han fik der (karrierens højeste PER), men han er trods alt 34 år, og selv om han har mesterskabserfaring, så når Detroits unge spillere måske ikke at få glæde af den for alvor. At Detroit slipper Jerebko og Datome, viser, at de ikke indgik i fremtidsplanerne efter denne sæson, hvor deres kontrakter udløber.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Som for flere stærke hold gælder der, at der ikke er grund til at ændre på et vindende hold.

Ind:

Pablo Prigioini (New York Knicks)

K.J. McDaniels (Philadelphia 76ers)

 

 

Ud:

Alexey Shved (New York Knicks)

2*2. runde picks ((New York Knicks)

Isaiah Canaan  (Philadelphia  76ers)

2. runde pick  (Philadelphia  76ers)

Kommentar: Det bliver interessant at se Prigioni spille på et godt hold. Han kommer primært til at aflaste James Harden som playmaker. K.J. McDaniels er kun på en etårig kontrakt, så det var givetvis derfor Houston fik ham så billigt. Hvis man kan få ham til at blive hængende, så har man også fået løst problemet med en wing-stopper på sigt.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Pacers havde flere følere ude. Der var bl.a. snak om George Hill for Denvers Ty Lawson, men det endte med at Pacers sagde nej. Denvers pris har muligvis været for høj. Også Roy Hibbert var rygtet på salgsblokken, men det kom der ikke noget konkret ud af. Lige nu træder holdet vande, mens man venter på, at Paul George kommer tilbage. Afhængigt af hvor rusten han er, må man se om man skal forsøge at flyde eller synke til bunds i denne sæson.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Clippers har lidt svært ved at skaffe sig den wing-defender, som de har brug for. De havde muligvis håbet på, at Tayshaun Prince var endt i en buyout i Boston, men nu må de se, om der dukker andre kandidater op på markedet.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Lakers har simpelt hen ikke de spillere, som andre vil investere i, ellers havde de nok forsøgt at samle lidt picks op ved denne deadline. Omvendt er der ingen grund til for Lakers at smide kassen for at forbedre sig, når deres mål er at drafte i top fem i år, da de ellers mister deres pick.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Grizzlies har en ganske solid kerne, og efter de erhvervede Jeff Green, så har de ikke set noget behov for forstærkning.

Ind:

Goran Dragic (Phoenix Suns)

Zoran  Dragic (Phoenix Suns)

 

 

 

Ud:

Danny Granger (Phoenix Suns)

2*1. runde picks (Phoenix Suns)

Justin Hamilton (New Orleans Pelicans)

Norris Cole (New Orleans Pelicans)

Shawne Williams (New Orleans Pelicans)

Kommentar: Miami Heat går all in på Goran Dragic. Han har da også allerede inden handlen tilkendegivet, at det er et sted, han gerne vil hen og formodentlig vil tegne ny kontrakt. Norris Cole har ikke haft et stort år, men Pelicans kan givetvis bruge noget back up på point guard pladsen
Hvis Dwyane Wades helbred holder, så bliver Heat nu en hård nyser, som topholdene i Øst nok helst vil undgå i 1. runde.
 

Ind:

Michael Carter-Williams (Phildelphia 76ers)

Tyler Ennis (Phoenix Suns)

Miles Plumlee Phoenix Suns)

Ud:

Brandon Knight Phoenix Suns)

Kendall Marshall Phoenix Suns)

 

Kommentar: Jason Kidd tror tilsyneladende på størrelse. Brandon Knight, der har haft en super sæson for Bucks, bliver erstattet af Michael Carter-Williams, der nu skal vise, at han kan andet end at være den bedste spiller på et meget dårligt hold. Tyler Ennis har givetvis upside. Og Plumlee går nærmest direkte ind, hvor man havde håbet, at Larry Sanders skulle bidrage.

Ind:

Kevin Garnett (Brooklyn Nets)

Ud:

Thaddeus Young (Brooklyn Nets)

 

Kommentar: En  af de mere  overraskende handler  er  nok Kevin Garnett  til Minnesota Timberwolves for  Thaddeus Young.  Det  overraskende  er  ikke, at Minnesota  vil have Garnett  ”hjem” for at  slutte  karrierenhvor den  begyndte (selv om Young er en ret høj pris for Garnett)Det  overraskende  er, at  han  går  ind   den  sentimentalitetder  ligger i  valget  og dropper sin ”no trade”  klausul. Han  har  flere  gange  tidligere  udtalt, at  hans  afslutning  skal  svare  til at  han bare  forsvinder  som en  tyv i  natten, men nu  bliver  det  da  lidt  af et  sentimentalt  afskedsshowuanset  hvordan  det  kommer  til at  skeTil  gengæld  ligger  der  nok  også en  hensigt  fra Garnett  om at  komme  ind i  ejerkredsen  og    sigt  blive en del  af  majoritetsejerne.

 

Ind:

Justin Hamilton (Miami Heat)

Norris Cole (Miami Heat)

Shawne Williams (Miami Heat)

Ud:

John Salmons (Phoenix Suns)

 

 

Kommentar: Pelicans har manglet NBA-klare spillere i forhold til at kæmpe med om en slutspilsplads i Western Conference. Heats aflagte spillere er måske ikke løsningen, men det hjælper lidt på bredden af truppen.

 

Ind:

Alexey Shved (Houston Rockets)

2*2.runde picks (Houston Rockets)

Ud:

Pablo Prigioni (Houston Rockets)

 

Kommentar: Phil Jackson forsøger at samle assets, og her er det de to 2. runde picks, der har værdi for Knicks. Prigioni giver ikke den store mening i triangle offense, men det kan faktisk være, at Shved gør det. Vi får se.

 

Ind:

D.J. Augustin (Detroit Pistons)

Kyle  Singler (Detroit Pistons)​

Enes Kanter (Utah Jazz)

Steve Novak (Utah Jazz)

 

Ud:

Reggie Jackson (Detroit Pistons)

Grant Jerrett (Utah Jazz)

Kendrick Perkins (Utah Jazz)

1. runde pick (beskyttet) (Utah Jazz)

2. runde pick (Utah Jazz)

Kommentar: Augustin er mere en traditionel playmaker, der kan køre angrebet for en bænk, end Jackson er, så selv om det er en nedgang i talent, kan det måske aktivere andre spillere. Kanter er naturligvis den vigtigste spiller for OKC, og ham de opgiver et (beskyttet) 1. runde pick for. Kanter har sine defensive mangler, men det vil givetvis hjælpe at spille sammen med Serge Ibaka og Nick Collison. 

Samlet set, er det vigtigste for Oklahoma, at de nu har en respektindgydende bænk.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Orlando havde et par spillere til salg, men der er ikke noget, der haster.
 

Ind:

Lakers 1. runde pick (beskyttet)

Isaiah Canaan (Houston Rockets)

2. runde pick (Houston Rockets)

JaVale McGee (Denver Nuggets)

OKC 1. runde pick (beskyttet)

Ud:

Michael Carter-Williams (Milwaukee Bucks)

K.J. McDaniels (Houston Rockets)

 

 

 

Kommentar: Det lader til at Sam Hinkie er gået lidt amok, måske han fik et adrenalin sus, da der begyndte at tikke handler ind? Det er selvfølgelig altid godt at få et 1. runde pick for at tage en kontrakt som McGees. Men hvis han ikke snart begynder at samle et hold, så ligner det tidligere Minnesota-GM David Kahn, der lavede rigtigt mange handler uden at nå nogen vegne. Det undrer lidt, at han slipper McDaniels, selv om denne blot er på en etårig kontrakt. 

Ind:

2*1. runde picks (Miami Heat)

Danny Granger (Miami Heat)

John Salmons (New Orleans Pelicans)

Brandon Knight (Milwaukee Bucks)

Kendall Marshall (Milwaukee Bucks)

Marcus Thornton (Boston Celtics)

Cleveland 1/2016 (via Boston)

Ud:

​Goran Dragic (Miami Heat)

Zoran Dragic (Miami Heat)

Miles Plumlee (Milwaukee Bucks)

Tyler Ennis (Milwaukee Bucks)

Isaiah Thomas (Boston Celtics)

 

 

Kommentar: Boston-handlen ser måske ikke så impnerende ud i sig selv, men det samlede indtag fra Suns på denne trade deadline dag er imponerende. Ikke mindst i betragting af, at GM Ryan McDonough nærmest fik en pistol i tindingen fra to sider, da først Goran Dragic offentligt meldte ud, hvordan og hvorfor og til hvem han ønskede at blive handlet, hvorefter holdejer Robert Sarver tilsyneladende nægtede at lade Dragic rejse. Dragic' handling var på den ene side forståelig, men også et udtryk for en stor magt hos spillerne. Hvis det er rigtigt, at Sarver reagerede med ikke at ville sælge Dragic er der tale om et power trip, som han heldigvis for alle parter blev talt ud af.

Det er ikke sikkert, at Brandon Knight mfl. er nok til at sikre en playoff-plads, men det var givetvis en god beslutning for fremtiden.

Ind:

Arron Afflalo (Portland Trail Blazers)

Alonzo Gee (Portland Trail Blazers)

Ud:

Thomas Robinson (Portland Trail Blazers)

Will Barnum (Portland Trail Blazers)

Victor Claver (Portland Trail Blazers)

Portland 1 (beskyttet)

Portland 2

 

 

Ind:

Andre Miller (Washington Wizards)

Ud:

Ramon Sessions  (Washington Wizards)

Kommentar: Miller kom hjem til George Karl, hvilket burde kunne give et positivt bidrag til omklædningsrummet. Miller vil kunne fungere som en slags spiller-coach efter sine mange år med Karl i Denver. Til gengæld for nedgangen i produktion, som udskiftningen af Sessions med Miller givetvis medfører, så sparer Kings også lidt penge imod cappen.
 

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Det er yderst sjældent, at Spurs laver større handler på dette tidspunkt. Til gengæld plejer de at være aktive, når der skal samles veteraner op, som er købt ud af deres kontrakt.

Ind:

Ingen

Ud:

Ingen

Kommentar: Der var talt om, at Toronto kunne få brug for forstærkninger, men det er svært at se, hvorfra de skulle komme. De har en bred trup, så det er snarere mere star power, de kunne bruge, og den hænger ikke på træerne.

 

Ind:

Grant Jerrett (Oklahoma City Thunder)

Kendrick Perkins (Oklahoma City Thunder)

1. runde pick (beskyttet) (Oklahoma City Thunder)

2. runde pick (Oklahoma City Thunder)

Ud:

Enes Kanter (Oklahoma City Thunder)

Steve Novak (Oklahoma City Thunder)

 

 

Kommentar: Da Enes Kanter bad om at blive solgt og under alle omstændigher bliver RFA til sommer, så var det en no-brainer at få så meget som muligt for ham nu. Man kan diskutere om det er nok, men Kanter har generelt været en skuffelse og er især defensivt et problem, som nu ikke længere er Utahs.

Kendrick Perkins får en buyout af Utah og forventes at skrive under med en contender.

Ind:

Ramon Sessions (Sacramento Kings)

Ud:

Andre Miller (Sacramento Kings)

Kommentar: Det  var  rygtet, at Washington Wizards  ønskede en  opgradering  til Andre Miller  som back up   point guard  pladsenDet  blev en  lige over  handel med Sacramento Kings for Ramon Sessions. Kings sparer  til  gengæld  lidt  penge    cap-kontoen i  næste  sæson. Andre Mille  genforenes med sin  favorit-coach George Karl  og  kommer  hjem  til den by,  han  bor i  om  sommerenOg Sessions  kommer  naturligvis  til at  spille for et hold,  der  kæmper  om i  det  minste Eastern  Conference-mesterskabetDet  er et  firdobbelt win!

Facebook comments