Title

Ugerevy nr. 8

Denne omgang ugerevy handler primært om Warriors-Hawks kampen, Chris Paul og den kommende All Star weekend.

Der er blevet spillet en del fantastisk basketball i ugens løb. Hvis man har League Pass og ikke har set Atlanta Hawks mod Golden State Warriors, så bør man unde sig den fornøjelse. I modsætning til Warriors' andre nederlag på det seneste, så kan man bestemt ikke tale om en off night, selv om det måske nok er nogle marginaler, de taber på imod Hawks. Men det er marginaler, som Hawks skaber i stort set hver eneste kamp.

Kampen var et lærestykke i moderne basketball på både defensiv- og offensiv-siden. Begge hold lever – som San Antonio Spurs har gjort det – af en formidabel fleksibilitet, hvor det ikke mindst er spændende at se Atlantas read-and-react-angreb over for et Golden State-forsvar, der er i stand til at skifte på næsten alle positioner, og derfor giver færre matchup fordele end Atlanta er vant til at opnå. Samtidigt er Atlantas bisværmsagtige forsvar en enorm udfordring for et hold, der skyder så mange treere som Golden State. Alligevel ender kampen i en offensiv tour de force.

Hvis det var en forsmag på en Finals serie, så kan det dårligt blive juni hurtigt nok.

Og så var der den sindssyge afslutning på Oklahoma City Thunder imod New Orleans Pelicans. Se Coach Nick fra BballBreakdown.com gennemgå:

 

Den kamp risikerer at blive afgørende for kapløbet om ottendepladsen i Western Conference. Derfor den kraftige reaktion fra spillere og fans.

Chris Paul kalder kvindelig dommer ud og får bøde

Derudover er ugens store historie, at Chris Paul efter en kamp, hvor alt faldt fra hinanden for Clippers og de endte med en stribe tekniske fejl, kaldte den ene dommer ud, og det var tilfældigvis den kvindelige rookie dommer, der gav ham en teknisk fejl i småtteriafdelingen. Her er en gennemgang af fire tekniske fejl, der alle faldt inden for et tidsrum på tre minutter og 16 sekunder:

http://www.sbnation.com/nba/2015/2/5/7990179/watch-the-cavs-blow-up-for-4-techs-in-3-minutes-against-the-cavs

Bemærk, at Lauren Holtkamp kun dømmer de to af fejlene, og at der ikke rigtigt er noget at komme efter, når det gælder DeAndre Jordan, der råber ”Goddammit”. Det ville man måske nok slippe af sted med andre steder, men i USA er der kredse der tager bandeord ganske alvorligt, og derfor tillader ligaen dem ikke. Det har bl.a. at gøre med, at man i modsætning til så mange andre sportsgrene stort set altid kan høre alt, hvad spillerne siger, og man vil gerne have en familievenlig liga. Man kunne måske sige, at i konteksten virker det som en mild forseelse, men så længe man har reglen, så skal den opretholdes uanset hvad. Det nytter ikke, hvis den type regler kan gradbøjes.

Den fejl Holtkamp dømmer på Chris Paul virker lidt mere tvivlsom. Måske har hun som rookie haft behov for at signalere nogle grænser. Men selv erfarne dommere har jo uddelt tekniske for mindre (f.eks. Joey Crawford, der smed Tim Duncan ud af en kamp for at grine).:

Efterfølgende sagde Chris Paul:

The tech that I get right there was ridiculous. I don't care what nobody says, I don't care what she says; that's terrible. There's no way that can be a tech. We try to get the ball out fast every time down the court, and when we did that, she said, 'Uh-uh.' I said, 'Why, uh-uh?' And she gave me a tech. That's ridiculous. If that's the case, this might not be for her.

Den sidste sætning er af en del blevet opfattet patroniserende og sexistisk, som en pæn og subtil version af ”skrub hjem til kødgryderne, hvis du ikke kan klare mosten”. Det er lidt af et ømt punkt, fordi de amerikanske sportsligaer oser af machokultur, og det strider noget imod det familievenlige image, NBA efterstræber. Det er bl.a. derfor man som den eneste af de store amerikanske sportsligaer har kvindelige dommere.

Og det sidste skulle helst ikke blive et problem i sig selv. Holdningen, at ”kvinder kan ikke dømme herrekampe”, er forstemmende udbredt, når man læser kommentarspor til artikler om sagen.

Men mente Chris Paul det på den måde, det blev opfattet? Han har selv erklæret nej, ”last night was about a bad call”, som han sagde gentagne gange, og det har ligaen valgt at stole på. Hans bøde på 25.000 dollars er standard for at kritisere en dommer. Hvis man havde vurderet, at det var en sexistisk kommentar, så havde ligaen i det mindste også fremkommet med en offentlig bandbulle og sikkert en noget større bøde.

For lige at understrege: Problemet med Pauls udtalelse er, at han uagtet, at han er præsident for spillernes fagforening, NBPA, naturligvis ikke har nogen som helst ret til at bedømme, om Holtkamp hører til som dommer i ligaen. Det er op til hende selv og NBA. Hvad han tænker og siger privat er noget andet. Men i en liga som NBA er man meget ømskinnede omkring dommerkritik.

Og selv om hun er rookie, så er der ikke noget, der hedder oplæring i NBA. Det har hun fået i D-League, hvor hun har dømt i seks sæsoner, hvilket er ganske normalt for dommere, der rykkes op i NBA. Så hun er blevet grundigt evalueret og vurderet klar. Hun har endda særdeles pæne skudsmål fra D-League.

Dommerforeningen har da også været ude og bakke op om Holtkamp og sagt at alle hendes kendelser var berettigede, og at hun ”hører til”. De har samtidigt kritiseret Chris Paul for et ”personligt og uprofessionelt angreb” på Holtkamp.

Sjovt nok har NBPA også været ude med en offentlig erklæring, hvor de støtter Chris Paul. Direktøren for spillerforeningen er også en kvinde, Michele Williams, som Paul har været med til at ansætte. Og ifølge hende ville Paul aldrig angribe en kvinde pga. hendes køn. Williams giver også flere eksempler på, at Paul har ansat kvinder rundt omkring sig i positioner, som normalt er mandsdominerede. Det er ikke et argument i sig selv, men lægger en vis vægt bag, at Paul ikke er sexistisk i sin tankegang.

Nogle har valgt at se det positivt, og siger, at det faktisk er en god nyhed, at Holtkamp ikke er beskyttet af politisk korrekthed, men bliver kritiseret ”lige som alle andre”. Men der er man så nødt til at se på, om det nu ER lige som alle andre. Og der falder Paul igennem. Han brokker sig gerne og ofte under kampe, men han plejer ikke at kritisere dommere over for pressen. Det gør det dog bare til et særtilfælde, ikke nødvendigvis noget sexistisk.

Alt i alt er det en storm i et glas vand, men skabt af Paul selv.

Dolan til Knicks-fan: Du er sikkert alkoholiker

Nu vi taler om selvskabte problemer...

Knicks-ejer James Dolan, som vi har portrætteret i denne artikel, har fået ørerne i maskinen efter at have svaret personligt til en vred Knicks-fan. Historien stammer fra Deadspin.com, og  er blevet bekræftet af en MSG-ansat over for ESPN.

Det startede med følgende mail fra bemeldte Knicks-fan, Irving Bierman:

Subject: I have been a knicks fan since 1952

At one stage I thought that you did a wonderful thing when you acquired EVERYTHING from your dad. However, since then it has been ALL DOWN HILL. Your working with Isaiah Thomas & everything else regarding the Knicks. Bringing on Phil Jackson was a positive beginning, but lowballing Steve Kerr was a DISGRACE to the knicks. The bottom line is that you merely continued to interfere with the franchise.

As a knicks fan for in excess of 60 years, I am utterly embarrassed by your dealings with the Knicks. Sell them so their fans can at least look forward to growing them in a positive direction Obviously, money IS NOT THE ONLY THING. You have done a lot of utterly STUPID business things with the franchise. Please NO MORE.

Respectfully,

Det er naturligvis ikke verdens venligste brev til en NBA-ejer nogensinde, men når man ser på Knicks' udvikling, så taler vedkommende givetvis på vegne af mange af klubbens fans. James Dolan tog det tilsyneladende personligt og svarede:

On Fri, Jan 23, 2015 at 8:15 PM, James Dolan < JDOLAN@cablevision.com> wrote:

Mr Bierman

You are a sad person. Why would anybody write such a hateful letter. I am.just guessing but ill bet your life is a mess and you are a hateful mess. What have you done that anyone would consider positive or nice. I am betting nothing. In fact ill bet you are negative force in everyone who comes in contact with you. You most likely have made your family miserable. Alcoholic maybe. I just celebrated my 21 year anniversary of sobriety. You should try it. Maybe it will help you become a person that folks would like to have around. In the mean while start rooting.for the Nets because the Knicks dont want you.

Respectfully

James Dolan

Milliardærer er naturligvis også mennesker, men man skulle alligevel tro, at Dolan havde bare lidt tykkere hud, når det gælder fan-kritik.

Guide til All Star weekenden

Og så til den kommene uges store begivenhed: All Star weekenden. Fredag og søndag foregår i Madison Square Garden, mens konkurrencerne lørdag foregår i Barclays Center. Det er i øvrigt første gang at kendissernes kamp, Celebrity Game, foregår i en rigtig NBA arena.

Fredag

Fredag aften har to hovedbegivenheder, Celebrity Game og Rising Stars Challenge. Det nye ved denne udgave af Rising Stars Challenge, der jo tidligere var en kamp mellem rookie- og sophomore-årgangene, er at man i stedet har opdelt efter "Team USA" og "Team World". 

Celebrity Game spilles kl. 01.00 dansk tid, efterfulgt af Rising Stars Challenge kl. 03.00

De to hold til Rising Stars:

Bemærk at Kelly Olynyk har været skadet i med en forstuvet ankel i den seneste tid, og det er tvivlsomt, om han bliver klar til All Star. Der er ikke udpeget en erstatning endnu. Michael Carter-Williams plejer en mindre skade i foden, men burde blive klar.

Lørdag

​Lørdag aften gælder det konkurrencerne, der starter kl. 02.30 dansk tid.

Den første event er Shooting Stars, hvor en nuværende NBA-spiller sættes sammen med en NBA-legende og en WNBA-spiller. Årets hold er:

Team Bosh Team CurryTeam DavisTeam Westbrook

Chris Bosh

Dominique Wilkins         

Swin Cash

Stephen Curry                

Dell Curry

Sue Bird

Anthony Davis

Scottie Pippen

Elena Delle Donne          

Russell Westbrook

Anfernee "Penny" Hardaway

Tamika Catchings

Derefter følger Skills Challenge, som har et ganske solidt felt i år. For første gang kører man det som en otte-mands eliminationsturnering:

Det kan være lidt tvivl om Michael Carter-Williams

​Hvis man kan lide trepointsskud, så er årets mesterskab en kongeturnering. Sidste års mester Marco Belinelli får virkelig kam til sit hår:

Marco BelinelliStephen CurryJames HardenKyrie Irving
Kyle KorverWesley MatthewsJ.J. ReddickKlay Thompson

Der skal lige tages forbehold for Reddick, der har rygproblemer.

Det kan godt blive et antiklimaks, når årets Slam Dunk-konkurrence løber af stablen som lørdagens sidste. Deltagerne er:

  • Giannis Antetokounmpo (Bucks)
  • Zach LaVine (Wolves)
  • Victor Oladipo (Magic)
  • Mason Plumlee (Nets)

Søndag

​Søndag er det tid for hovedbegivenheden, selve All Star kampen. Der varmes om med D-League All Star-kamp kl. 18.30 dansk tid. kl. 02.30 er det tid for stjernemødet:

NB! Blake Grifin er også ude af All Star-kampen pga. en stafylokokinfektion i albuen (se skadestuen nedenfor). I stedet spiller Damian Lillard, Portland Trail Blazers. 

Rajon Rondo er da noget uheldig...

 

Det koster i hvert fald indtil all star break med den brækkede næse. Desto værre er skaden ved øjenhulen. Den kan sagtens være så kompliceret, at Rondo er ude i nogle måneder for Dallas Mavericks.

Blake Griffin er ude på ubestemt efter en operation i den ene albue for at fjernet en stafylokinfektion. Han bliver først tjekket igen efter All Star, så han er i hvert fald ude indtil da. Hvis det bliver længere tid, så kan Clippers pludselig se sig selv kæmpe for at holde slutspilspladsen. Lige nu har de et solidt forspring til Oklahoma og Oklahoma, men Clippers har været meget svingende i år, og det er ikke helt til at forudsige, hvordan de klarer sig uden Griffin.

Atlanta Hawks har i denne sæson for en gangs skyld været nogenlunde forskånet for skader til nøglespillere. Nu er forsvarsspecialisten Thabo Sefalosha dog ude i 6-8 uger med en skade i læggen. De burde dog kunne klare sig fint, indtil han er tilbage.

Charlotte Hornets chancer for at holde en slutspilsplads fik et tilbageslag, da Kemba Walker måtte lade sig operere for en skade i den ene menisk. Han er tidligst tilbage om seks uger.

Også New Orleans Pelicans har problemer på point guard-pladsen, idet Jrue Holiday har fået en stressreaktion i benet, der svarer til den skade, der holdt ham ude halvdelen af hele sidste sæson. Der er ikke noget tidsskema for, hvornår han kan være tilbage.

Philadelphia 76ers kæmper ikke rigtig om noget, andet end så godt et draft pick som muligt. Derfor er det alligevel ærgerligt, at Tony Wroten er ude resten af sæsoen med en korsbåndsskade, som han allerede er blevet opereret for. Det er tvivlsomt, om han er tilbage til starten af næste sæson.

Portland Trail Blazers har fået center Robin Lopez tilbage, og han har været savnet, især i sidste halvdel af januar hvor holdet tabte otte ud af ti kampe.

Er Superman ved at være slidt ned? Selv om han stadig snitter en double-double med 16,3 points og 11,0 rebounds per kamp, så har Dwight Howard ikke tilhørt eliten på centerpladsen i denne sæson. Han har netop fået sprøjtet knoglemarv i det ene knæ i håb om, at det kan hjælpe på helingen af en skade. Den  seneste melding  er, at  han  er  ude  seks-otte  ugerog at  der  ikke  er  noget strukturelt galt med knæet. Howard kan genoptræne allerede nu og vil blive undersøgt igen om fire uger. 

 

Facebook comments