Title

Ugerevy nr. 15 - de sidste brikker falder på plads

Vi er i gang med sidste uge af den regulære sæson , men langt fra alt  er endeligt afgjort i både Øst og Vest. Sikken en sæsonafslutning , det bliver ...

Den bliver uden Chris Copeland og Thabo Safolosha, som begge kom galt af sted under et natklubbesøg natten til onsdag i sidste uge i New York.

Først kom Copeland og hans hustru op at skændes i forbindelse med, at klubben var ved at lukke. En mand blandede sig og fik besked fra Copeland om at blande sig uden om. Det førte til et knivstikkeri, hvor Indiana Pacers-spilleren blev ramt i maven og hans hustru fik afværgeskader på armen. En tredje person blev også stukket, og der blev naturligvis tilkaldt politi og ambulancer.

Atlanta Hawks-spillerne Pero Antic og Thabo Sefolosha var også til stede, dog uden at have været i nærheden af knivstikkeret, og de forsøgte tilsyneladende at beskytte Copeland og hans kone imod fotografering fra forbipasserende mv., men da politiet ville etablere gerningsstedet, så gjorde de ifølge politiet modstand og endte med at blive anholdt ganske voldsomt. Især Sefolosha skulle have slået og sparket omkring sig i en grad, så der måtte fire mand til at holde ham, før han kunne få håndjern på. Amerikansk politi er dog ikke kendt for at lægge fingrene imellem, når det gælder anholdelser, så det er ikke sikkert, at der har skullet så meget til, før de reagerede sådan.

Det har ikke fremgået af rapporterne fra hændelsen, men mon ikke det var det sidste, som kostede en brækket fibula-knogle (en af de knogler som går fra knæet til anklen) for den schweiziske defensiv-specialist.

Både spillerforeningen NBPA og Atlanta Hawks har sat spørgsmålstegn ved politiets fremgangsmåde. Bl.a. forblev Sefolosha ubehandlet for sin skade, mens han var under arrest.

Morris-tvillinger sættes i forbindelse med overfald

Et andet drama udspiller sig for Phoenix Suns' Morris-tvillinger, som angiveligt tilbage i januar var med til at overfalde en mand, der havde sendt ”usømmelige” sms'er til deres mor. Sagen er dog stadig under opklaring, og der er ikke arresteret nogen eller rejst tiltale mod nogen.

Manden, der skulle være blevet overfaldet, er en tidligere professionnel basketballspiller Erik Hood, som er nuværende talentspejder, og som selv hævder, at han har været mentor for tvillingerne og hjulpet dem økonomisk, mens de gik i high school i Philadelphia. Hood kunne fremvise billeder af ham selv sammen med tvillingerne. Hvis man vil læse mere om sagen, så er her The Arizona Republics fremstilling af den. http://www.azcentral.com/story/sports/nba/suns/2015/04/08/suns-morris-twins-accused-assault/25446277/

Ja NBA-stjerner lever et ”spændende” liv ...

De sidste slutspilspladser afgøres først nu

I Western Conference er kampen om hjemmebaneseedning absurd tæt mellem fire hold: Memphis Grizzlies, Houston Rockets og San Antonio Spurs, der alle kan vinde SouthEast divisionen, samt Los Angeles Clippers. Situationen er simpelt hen for indviklet til en kort gennemgang, selv med blot to kampe tilbage for hvert hold.

Ottendepladsen i Vest er heller ikke afgjort. Men noget så kedeligt som en teknisk fejl til Oklahoma Citys Russell Westbrook i kampen mod Indiana Pacers kan vise sig afgørende. Det er Westbrooks 16. for sæsonen, og det koster en kamps karantæne i en i forvejen svær kamp imod Portland Trail Blazers. Thunder skal i den sidste kamp møde Minnesota Timberwolves, og det må og skal blive en sejr til OKC, der dermed sandsynligvis ender på 1-1 i de sidste to kampe.

Desværre for Oklahoma, der har samme record som New Orleans Pelicans, så har Pelicans tiebreakeren mellem de to hold og har også en must-win kamp imod Timberwolves. Pelicans sidste kamp er imod et Spurs-hold, der er svære uanset om de hviler veteraner eller ej.

I Eastern Conference er tingene både mere og mindre på plads. Seedningerne ligger nogenlunde fast. Chicago Bulls og Toronto Raptors slås om 3. og 4. seed med samme record. Toronto har som divisionsvindere den 1. tiebreaker, og det gælder også, hvis Washington Wizards skulle nå at indhente Bulls og Raptors, hvilket de i teorien godt kan nå.

Det er svært at sætte odds på, men det ligner mest Bulls, Raptors, Wizards i den rækkefølge, og den væsentligste grund til, Chicago skulle tage 3. seed, er, at de stadig arbejder med at få deres startere til at fungere optimalt, efter Derrick Rose er kommet tilbage, og derfor næppe hviler dem i begge kampe.

Milwaukee Bucks er sikret 6. seed, idet kun Boston kan nå samme record, og Bucks har allerede sikret sig tiebreakeren, selv om de to hold mødes på sidste kampdag.

Boston har seks chancer for at hente en slutspilsplads. Første chance er i nat, hvor et Brooklyn Nets-nederlag imod Bulls vil sikre Boston pladsen, men ellers kan Boston selv afgøre det med blot en sejr i en af deres to sidste kampe. Desuden kan Nets også tabe i deres sidste kamp, eller Indiana Pacers tabe i en af deres to sidste kampe.

Pacers har i øvrigt tiebreakeren over Nets, og derfor ser det lidt sort ud for Brooklyn-holdet, medmindre de slår Chicago i nat. Pacers har i øvrigt fået en helt anden energi, efter Paul George er kommet tilbage, og ligner en ganske farlig ”dark horse”, hvis de først når med i slutspillet.

Boston kom i den gunstige position med fire sejre på stribe heraf tre på udebane. Man kan sige, at de var heldige med, at Clevelands position var fastlagt, og at de derfor ikke havde noget at spille for imod Celtics i de to indbyrdes kampe i den forløbne weekend. Cavaliers så måske endda gerne, at det blev Boston, de skal møde i 1. runde, hvilket er det mest sandsynlige p.t. Men det har næppe været et bevidst motiv for Cleveland. Det er langt vigtigere for Cavaliers, at deres startere kommer ind i slutspillet i topform, da de ikke skal regne med meget fra bænken, når vi når ud over Tristan Thompson og Matt Dellevadova.

For fans af lotteri-hold

College-spillere, der ikke automatisk er kvalificerede til draften, skal tilmelde sig Early entry senest 60 dage før draftdagen, hvis de vil draftes. Der er på det tidspunkt stadig mulighed for at fortryde, men hvis en spiller f.eks. får en agent eller indgår sponsoraftaler, kan de ikke vende tilbage til college-basketball.

Her er en foreløbig Early entry-liste inkl. spillernes positioner i Draftexpress' seneste mock draft. Hvis tallet er over 60 er det fra deres prospect ranking. Bemærk, at der allerede er syv Kentucky-spillere på listen.

Facebook comments