Title

Ugerevy nr. 13 (March Madness edition)

March Madness er over os – desværre uden danskere at holde øje med i turneringen.

Der er masser af spændende spillere i The Big Dance, men ikke engang de højest rangerede ”danskerhold” i collegebasket for mænd er med. Der er ellers ni spillere på Division I-hold i denne sæson.

Jonathan Gilling

Jonathan Gillings Arizona State Sun Devils fik ellers en flot skalp i Pac-12 konferencen, da de slog lokalrivalerne Arizona Wildcats, der går ind i NCAA-turneringen seedet til Elite Eight, men de havde ellers en middelmådig sæson. Sun Devils er i stedet med i National Invitational Tournament (NIT), som er en trøstpræmie for de bedste hold, som ikke er med i mesterskabsturneringen. Her er de videre til 2. runde efter at have slået fjerdeseedede UConn.

Gilling har i denne sæson fået lidt mindre spilletid end i sine forudgående tre sæsoner, men dog 20,6 minutter/kamp. Det er hans sidste sæson som spiller for Sun Devils.

Christian Benzon

Christian Benzons Evansville Purple Aces led under at være i en forholdsvis svag Missouri Valley konference, hvor der var langt mellem fire tophold og de øvrige. De afslutter sæsonen i en mindre invitationsturnering, College Insider.com Postseason Invitational (CIT), hvor de er nået til anden runde. Benzon har i sin anden sæson på holdet fået lidt flere minutter end i sin freshman-sæson (7,8 minutter/kamp).

Andreas Bigum

Andreas Bigums UT-Pan American Broncs spillede i en af de absolut svageste konferencer, Western Athletic, hvor kun New Mexico State skilte sig ud. Broncs blev slået ud i kvartfinalen i konferencemesterskabet, men niveauet i konferencen var ikke højere end, at de med lidt held kunne være kommet i finalen. Det var Bigums første sæson for Broncs, og selv om han kom ind fra bænken, så fik han solide rotationsminutter (11,3 minutter/kamp).

Sami Eleraky

Pacific Tigers med Sami Eleraky i sin første sæson på holdet var chanceløs, når det galdt en kvalificering til NCAA-mesterskabet. West Coast konferencen har et par stærke førerhold i form a Gonzaga og Brigham Young (BYU), og så er der de andre. Tigers sluttede næstsidst i konferencen. Eliraky gik glip af otte kampe pga. en knæskade, og Tigers tabte samtlige otte kampe, så selv om hans stats ikke springer i øjnene, så er der noget der tyder på, at hans defensiv har været mærkbar. Eliraky snittede 17,5 minutter/kamp.

Anders Hansen

Niagara Purple Eagles med Anders Skou Hansen som freshman på holdet var også langt fra NCAA-turneringen. De havde dog fornøjelsen af at slå et par af de hold, der senere kvalificerede sig, Metro Atlantic Athletic-konferencemestrene Manhattan Jaspers (som dog forsvandt under First Four-kampene) og Albany Great Danes (det nærmeste vi kommer et danskerhold i år). Hansen er lige uden for rotationen og har derfor kun fået sparsomme minutter (15 kampe a 5,1 minutter/kamp).

Jacob Enevold

Jacob Enevold Jensen har oplevet pæn personlig succes i sin anden sæson som center for Drake Bulldogs, idet han er blevet starter og snitter 27,5 minutter/kamp. Han åbnede også at blive udtaget til konferencens Most Improved Team, så det er også blevet bemærket af andre. Til gengæld havde Bulldogs det hårdt i Missouri Valley (samme konference som Christian Benzon), hvor de endte lidt under midten.

Kevin Larsen

George Washington Colonials med Kevin Larsen som en af deres vigtigste spillere havde nok håbet på en gentagelse af sidste års kvalifikation til NCAA-mesterskabet. De var absolut også tættest på af alle danskerholdene, hvis man ser på rangering, men der var lige et par nederlag for meget i løbet af sæsonen. I stedet er de med i NIT, hvor de er videre til anden runde. Larsen topper sit holds statistikker for rebounds og blocks pr. kamp og er nr. tre på topscorerlisten. I år har han endda rykket sin range ud til trepointslinjen, hvor han skyder nogenlunde respektable 29,4 procent (dog kun 0,5 forsøg pr. kamp). Kevin Larsen blev udtaget til Atlantic 10-konferencens All-Conference 3rd Team.

Peter Møller

Peter Møller var en eftertragtet spiller, da han valgte Liberty Flames i Big South konferencen. Det er nok ikke gået helt, som han havde håbet på. Flames endte sidst i konferencen, og Møller røg også en tur på bænken. Pga. familieforhold valgte han at tage hjem til Danmark i starten af februar og nåede ikke tilbage, før sæsonen sluttede for Flames.

Shavon Shields

Dansk-amerikanske Shavon Shields, som bl.a. har spillet for det danske U20-landshold, havde den tvivlsomme fornøjelse at afslutte Nebraska Cornhuskers' sæson med at brænde et buzzerbeater trepointsskud, som kunne have udlignet kampen imod Penn State i første runde af Big Ten-konferencemesterskabet. Cornhuskers var ikke rigtigt tæt på at kvalificere sig, selv om de havde en ganske pæn sæson, inden det blev tid til de indbyrdes konferencekampe. Sæsonen sluttede med ni nederlag på stribe, hvilket aldrig er sjovt, men til Cornhuskers' forsvar var det bl.a. imod Wisconsin, Purdue, Maryland (*to), Iowa og Ohio State, der alle er med i NCAA-turneringen. Big Ten er stadig et powerhouse i den sammenhæng.

Fire døgn med fuldt tryk på

Lige nu er vi så i gang med det mest udmarvende firedøgns maratonløb for basketballfans, afviklingen af runde to og tre i NCAA-mesterskabet. Hele 48 kampe skal afvikles fra middagstid til henad midnat (EST) over de fire døgn.

Bemærk at de nedenstående seedningsnumre gælder hver sin fjerdedel af den store bracket.

Allerede den første kamp mellem Notre Dame (3) og Northeastern (14) var på vej til at sende de fleste brackets i papirkurven, men The Fighting Irish hentede trods alt sejren hjem. Så godt gik det ikke for en af outsiderne til titlen, Iowa State (3), som tabte til UAB (14).

UAB Blazers har turneringens yngste hold (kun en junior og to seniors), og ingen af spillerne har været med i NCAA-turneringen før. De har ikke nogen spillere på radaren til mock drafts.

Coach & Søn A/S

Det har til gengæld Georgia State (14), der stod for den næste store overraskelse, da de slog Baylor (3) med et afsluttende 13-0 run! Her blev kampen afgjort af head coach Ron Hunters søn R.J. Hunter, der scorede 12 af de sidste 13 points, med en afsindig treer til sidst, hvilket fik far til at falde ned af stolen af begejstring:

 

 

Hunter var rekrutteret af større skoler, men valgte at blive trænet af sin far. Her er et indslag med de to, som SLAM Online har produceret:

 

 

Hunter er blandt dem, der virkelig kan tage et hop i mock drafts under denne turnering, fordi det først er nu, han for alvor ser modstand. Og første hurdle klarede han til et... 12-tal. Hans største problem er, at han er ”gammel” i draft-forstand med sine 21 år.

Torsdag var åbenbart ”bring-your-dad-to-work”-dag, da også UCLAs Bryce Alford leverede en gamewinner for sin far, head coach Steve Alford. UCLA (11) var bagud med fire points mod SMU (6) med 29 sekunder igen, men først scorede Norman Powell på to straffekast, og derefter stjal UCLA bolden umiddelbart efter indspillet. Bryce Alford ramte ringen, men en uheldig berøring fra SMU-center Yanick Moreira førte til goaltending, med 13 sekunder igen til 60-59. I de sidste hektiske sekunder fik SMU skudt, UCLA fik rebounden, men mistede den med to sekunder igen på et steal, hvorefter SMU missede den sidste chance for at tage kampen.

Alford havde i det hele taget en vild kamp, hvor han scorede på ni af 11 trepointsskud. Han kan i sig selv blive en Askepot-historie. For et par år siden var han tæt på det amerikanske U19-landshold, men i dag regnes han ikke engang for et NBA-prospect. Han har været meget udskældt for sit skudvalg, og det har været et af UCLAs store problemer. De har lidt nogle forfærdelige nederlag i løbet af sæsonen (det var bl.a. dem, der tabte 1. halvleg 7-43 imod Kentucky), og mange mente, at de ikke skulle have været med i NCAA-mesterskabet. Nu er de så videre til tredje runde med en god chance for at gå videre.

Facebook comments