Title

Ugerevy nr. 10

Bosh ude med blodpropper, Rose knæskadet igen. Det har været en hård uge at være fan af god basketball.

Dog lige et forbehold for, at Rose godt kan komme tilbage før slutspillet. Det er set før med meniskskader. Det er bare ikke noget godt tegn, at det er den samme menisk, han tidligere har fået revet over og opereret sammen igen.

Læs kommentar om Roses meniskskader

Ellers bød ugen på en storslået velkommen hjem-fest for Kevin Garnett, der nok fik mange Boston Celtics-fans til at indse, at selv om de vandt et mesterskab med KG, så havde de ham kun til låns:

 

 

De, der ikke har set det endnu, bør unde sig den gang gåsehud.

Og hvis man har tid, kan man også nyde et særdeles underholdende pressemøde, hvor han blev genintroduceret i Minnesota:

 

 

En interessant artikel fra ugen der gik er Larry Sanders beretning om, hvorfor han gik fra Milwaukee Bucks og de mange penge. Sanders ligner ikke en, der har styr på ret meget lige nu og hans udtalelser skal nok tages med et gran salt, fordi han først og fremmest er ude på at retfærdiggøre sig selv, uden at det egentlig var nødvendigt. Men han har sikkert fået så mange henvendelser, at han følte, at han måtte svare.

Vindere og tabere

Der var mange, der roste GM Pat Riley for at få Goran Dragic ”uden at ofre ret meget”, og gjorde Heat til de store vindere ved trade deadline. Tillad mig at være stærkt uenig. Det er en huge risk-huge reward handel. Og med Chris Boshs blodpropper i lungerne er vi allerede nået til første del af ”huge risk”.

Læs mere om NBA-spillere og risikoen for blodpropper.

Miami Heat er ikke et hold med unge stjerner. De er aldrende med deres nøglespillere på 29 år eller derover i næste sæson, bortset fra Hassan Whiteside, men han skal lige fortjene betegnelsen ”nøglespiller” over længere tid. Det er ikke nogen dårlig alder for et mesterskabshold, men Dwyane Wade vil have skadesproblemer resten af karrieren, og Bosh har heller ikke været forskånet i de senere år.

Derfor er vinduet måske ikke helt så stort, som Heat håber på, og så bliver prisen på to 1. runde picks pludselig halvhøj.

Samtidigt er Dragic jo free agent til sommer. Og selv om Heat var et af de steder, han gerne ville hen, så er det jo ikke skrevet på stentavler og bragt ned fra et bjerg, at han vil blive der, hvis resten af sæsonen er en fiasko.

Men jo. Det var en vigtig forstærkning for Heat på deres svageste plads, og den gjorde dem til et ubehageligt hold at møde, hvis alle er raske, selv uden Bosh. Og af hensyn til deres franchise-spiller, Wade, så var det den sikreste måde at give ham flere muligheder for at vinde endnu et mesterskab.

Den enes død, den andens brød. Michael Beasley blev set træne i American Airlines Center dagen efter Chris Bosh blev indlagt til undersøgelser. Nu har han fået en tidages kontrakt med Heat og dermed en ny chance i ligaen.

En sjov detalje fra trade deadline-dagen er, at Tayshaun Prince troede, at han var blevet solgt til Detroit Pistons for at blive købt ud, så han kunne komme til et contender-hold (Clippers er et godt bud). Det var der bare ikke nogen, der havde fortalt Detroits president of basketball operations og head coach Stan Van Gundy.

Van Gundy er en ”no nonsense” type og sagde bare nej til det ønske, hvilket ikke er så underligt. For det første påtog Detroit sig mere løn ved at handle Jonas Jerebko og Luigi Datome for Prince, så Prince skulle givetvis have ofret det meste af sin løn for at blive sluppet fri. Men nok så vigtigt: Detroit er meget tæt på at komme i slutspillet og har brug for Prince til deres bænk. De havde solgt Singler tidligere på trade deadline-dagen, og regnede nok Prince som en opgradering og et bedre fit end Jerebko, der er en ok stretch power forward, men ikke har den evne til at dække flere positioner, som Prince har.

Nu får vi se, om Prince og Van Gundy kan finde hinanden, ellers kan det blive til et forsømt forår for begge parter.

Blandt vinderne fra den forgangne uge finder vi Austin Rivers, 28 points for Los Angeles Clippers imod Sacramento Kings. Godt nok kom mange af hans points i garbage time, men han topper foreløbigt sæsonens WTF-liste foran Mo Williams med hans 52 points kamp – Mo havde trods alt et par 40+ points kampe tidligere i karrieren.

Hvornår bliver Blatt et geni?

Det er lidt spøjst, at medierne var ved at fyre Cleveland-coach David Blatt adskillige gange, mens han arbejdede med en spillertrup, der tydeligvis ikke var helt velegnet til hans system. Nu hvor spillertruppen er rettet til, og Cleveland vinder kampe på stribe, så mangler de store rosende artikler til gengæld. De skal nok komme, men medierne overvejer nok, om sejrene kommer fordi Blatt er et geni, eller det er fordi LeBron James for alvor har overtaget holdet og viser MVP-form.

Sandheden ligger et sted midt imellem. Det vigtigste for Cavaliers var at begynde at trække på samme hammel, og det krævede, at James og Blatt fandt hinanden, hvad de ser ud til at have gjort nu.

Det var ikke noget godt tegn for Rajon Rondo, at han blev bænket og fik en spilledags intern karantæne hos Dallas Mavericks efter at have ignoreret et spilkald fra coach Carlisle og derefter skændtes med ham over to omgange. Men som Dirk Nowitzki efterfølgende sagde, så var det måske det bedste, der kunne ske for holdet. For at de skal få så meget ud af Rondo som muligt efter at have fået ham ind i truppen i midten af sæsonen, så er det vigtigt, at han og Carlisle kommunikerer godt sammen. Og der kan et rask lille skænderi medvirke til at få renset luften og komme i gang med at tale sammen. Omvendt kan det også være et tegn på, at Rondo ikke passer ind i et system, hvor coachen dominerer spilkaldene, og at hans dage i Dallas derfor kan være talte.

Det største problem set udefra er dog, at Monta Ellis og Rajon Rondo ikke fungerer optimalt sammen. Ellis vil have bolden i hænderne og Rondo er mildt sagt ikke nogen spot up-skytte. Begge spillere har evnen til at tage over i en kamp, men der er ikke meget synergieffekt.

Der er kommet flere spillere til ”ude for sæsonen”-listen, bl.a. Chris Bosh og Bostons Jared Sullinger, som har en stressfraktur i den ene fod.

Sullinger bør nok overveje en slankekur. Det er ikke sikkert, at hans krop kan holde til den spillestil, han praktiserer. GM Danny Ainge har efterfølgende fortalt, at Sullinger i denne sæson ikke har opnået de mål, der var stillet for ham mht. kondition, vægt mv. Sullinger har lovet bod og bedring op til næste sæson.

Darren Collisson, som havde en fin sæson for Sacramento Kings, ser ud til også at være færdig for sæsonen med en hofteskade.

Lakers behøver jo nærmest ikke at tanke. Nu er en af holdest mest hårdføre spillere, Ronnie Price, også ude for sæsonen efter han er blevet opereret i albuen.

Derudover er New Yorks Carmelo Anthony som forventet ude efter at have fået en planlagt knæoperation.

Her er den opdaterede liste over spillere, der er ude for sæsonen:

Jared  Sullinger med  stressfraktur i den  ene  fod. Han  burde  blive  klar  til  træningslejren  næste  sæson, men den  slags  skader  kan  være  drilske.

Mirza Teletovic med blodpropper i lungerne. Prognosen for at han kommer sig helt er god.

Anderson Varejao, overrevet akillessene. Varejao burde blive klar i løbet af sommeren, men det er en skade som det tager tid at komme sig helt over.

Brandon Jennings, overrevet akillessene. Jennings håber at være klar til at træne tidligt på sommeren, men – igen – det er en skade, som kræver sin tid.

Kobe Bryant, højre rotator cuff revet over. Bryant kan være tilbage allerede til træningslejrtid, men det vil være hurtigere end oprindeligt forudsagt.

Steve Nash, rygproblemer. Nashs karriere er uden tvivl ovre, medmindre vi tæller en evt. endages kontrakt for at spille nogle minutter i en sidste kamp.

Julius Randle, brækket skinneben samt operation i fod. Seneste nyt om Randle er, at han skulle være klar til Summer League.

Ronnie Price, opereret i albuen.

Chris Bosh, blodpropper i lungerne. Burde blive klar til næste sæson.

Josh McRoberts, overrevet menisk. Burde være klar til starten af næste sæson.

Damien Inglis, brækket højre fod (genopereret, da den ikke helede ordenligt). Dermed får han en ny rookie-sæson.

Jabari Parker, korsbåndsskade i venstre knæ. Kan gå uden at halte, men er først tilbage i næste sæson.

Shabazz Muhammad,  brækket finger.  Det  var en  kedelig  overraskelse, at en  brækket finger  koster  resten  af  sæsonen.​

Carmelo Anthony, fjernelse af arvæv mv. i knæ. Han burde være klar til starten af næste sæson, men der kan gå længere tid. Det virker lidt hovedløst, at han ikke fik operationen tidligere.

Tony Wroten, korsbåndsskade. Det er usikkert, hvornår han bliver klar, måske til starten af næste sæson, måske senere.

Joel Embiid, brækket fod. Der har været snak om, at han kunne nå at få sæsondebut, men man venter givetvis til næste sæson, hvor han er en tidlig ROY-favorit.

Kendall Marshall, korsbåndsskade. Det var lidt spøjst, at han blev handlet, når han nok er er ude resten af 2015.

Eric Moreland, skulder. Skulle være klar til Summer League.

Darren Collison, hofteskade. Kan muligvis nå de sidste kampe i sæsonen.

Carrick Felix, brækket knæskal. Har været ude på ubestemt tid siden november. Han havde den samme skade i sidste sæson, hvilket ikke lover godt for fremtiden.

Alec Burks, operation i skuldrene. Burks har haft problemer med skuldrene siden high school, og når han er klar til starten af næste sæson, er det første gang siden dengang hans skuldre er ved fuld styrke.

Bemærk at Paul George er taget af ”ude for sæsonen”-listen. Han har gennemført sin første fulde træning, men er dog ifølge head coach Frank Vogel dog stadig langt fra at være spilleklar.

Nye langtidsskader:

Vince Carter, Memphis Grizzlies. Carter kan være ude helt til slutspillet med et revet ledbånd i foden. Man håber på at kunne undgå en operation, der holder ham ude i endnu længere tid.

Derrick Rose, Chicago Bulls. Se ovenfor.

Facebook comments