Title

Spillere du skal se i Sweet Sixteen

NCAA-turneringens Sweet Sixteen starter i nat, og NBAinfo giver her et bud på en række spillere, det er værd at holde øje med.

​Af Thomas Nielsen

Da NCAA tuneringen startede fra godt en uge siden, var der en masse at se frem til og masser af spænding. Vi har set alt lige fra store upsets over den 229 cm lange Mamadou N’Diaye fra UC Irvine løbe rundt og blocke skud og videre til Ron og R.J Hunter, Georgia State, far og søn-duoen der tryllebandt os og tog alle vores hjerter.

Nu er vi nået derhen i forløbet, hvor alle holdene er vindere, og det hele derfor bliver mere seriøst, og vi har et meget tydeligere billede af en Final Four. Vi er kommet til Sweet Sixteen, som er must-see basketball. Den første kamp starter i nat kl.00:47 dansk tid.

Hvilke spillere er gået under radaren men har gode chancer for at blive draftet i første runde?

Sam Dekker, en 20-årig lang altmuligmand for Wisconsin. Dekker er en spiller, som ikke nødvendigvis ser så dominerende ud på papiret, men som gør alle de små rigtige ting, som gør hans hold bedre. Dekker er en god skytte med høj basketball-iq. Dekker har dog haft lidt problemer med hans skud i år, men har alligevel leveret en solid performance i tuneringen indtil videre. Dekker er projekteret til at blive valgt i slutningen af første runde i draften.

Devin Booker, er en 18-årig førsteårs spiller fra Kentucky. Booker er en shooting guard med stort S. Han er en nøglespiller for Kentucky, i den forstand at de har haft problemer med at ramme deres treerskud, hvilket Booker har gjort hele året med hele 40 procent fra downtown. Booker er en spiller med høj basketball-iq ligesom Sam Dekker.

Booker er en såkaldt 3&D-spiller, der brillerer bag trepoints linjen og som også dækker solidt forsvar. NBA-spejdere stiller dog spørgsmålstegn ved, om Booker er ’’klar/moden’’ nok til at komme i NBA. Booker har ikke haft en særligt god turnering, da han har skudt bolden utroligt ringe, hvilket ikke hjælper ham mht. draftet. Booker er projekteret til at blive valgt fra slut lotto til starten af 20’erne.

 

 

Her ser vi Booker (nr.1) i aktion med hans lækre hopskud

Stanley Johnson, er en 18-årig førsteårs small forward fra Arizona. Johnson er en hustler der giver sig 100 procent på den defensive ende af gulvet. Johnson er fysisk stærk og ekstrem atletisk, samt utroligt aggressiv i angrebet. Hans skud er dog rimeligt inkonsekvent, og til tider kan han godt virke forvirret i angrebet, hvilket gør at han tager dumme skud eller smider bolden væk. Johnson er meget rå, men har et højt loft. Der er meget delte meninger omkring Johnson fra de forskellige respektive spejdere, nogle mener at han er doven og ikke giver sig 100 procent, hvor andre mener det modsatte. Johnson er projekteret af nogle til at gå i top 10 og af andre til at gå lige uden for lotto. Jeg ser ham som et lotto-valg.

Domantas Sabonis, endnu en 18-årig førsteårsspiller. Sabonis, ringer der ikke en klokke, når man hører det navn? Domantas Sabonis, søn af Arvydas Sabonis, er en spiller med et utroligt højt loft. Sabonis er en elite rebounder med god styrke og høj iq.

Sabonis er en høj, klog spiller der ved hvordan man skal afslutte omkring ringen, han er ikke nødvendigvis flashy men utroligt effektiv (76 procent ved kurven og 48 procent på hans midrange hopskud). Sabonis har haft en fantastisk turnering for Gonzaga og er blevet en af hans holds bedste og vigtigste spillere. Sabonis er projekteret til at blive valgt i slutningen af første runde, hvilket jeg ser som et kæmpe steal.

Her ser vi Sabonis dunke med stor passion. (Videoen kan desværre ikke indlejres)

Delon Wright, er 22-årig senior fra Utah Utes. Wright er en høj point guard der spiller begge sider af gulvet med stor selvtillid. Wright er en god defensiv spiller, der har hurtige hænder, det fortæller hans to steals per kamp.

Wright har også et godt overblik grundet hans højde, det hjælper ham med at sætte sine holdkammerater bedre op. Wright har ikke spillet en god tunering, og der forventes mere af ham. En stor kamp fra ham imod Duke kan virkelig hjælpe ham med at sikre en plads i første runde af draftet.

Mine favoritspillere og hold til at gå til Final Four

Montrezl Harrell, en 21-årig arbejdshest fra Louisville. Harrell er en lille power forward der er fysisk stærk og en god atlet. Harrells atletiske evner kompenserer for hans manglende højde, da han er en solid rebounder og eksplosiv dunker. Harrell har udviklet sit spil og tilføjet flere offensive dimensioner til han arsenal.

Harrell er dog blevet lidt for forelsket i hans trepointsskud, hvilket kan skade hans plads i draften. Harrell spiller med stor autoritet og har en fantastisk motor. Det er let at få et lille smil på læben når man ser Montrezl Harrell folde sig ud og dunke på gud og hvermand. Harrell er projekteret til at gå fra 15-20 i draftet.

 

 

Her ser vi Harrells monsterdunks og styrke i luften.

Kevon Looney, en 19-årig power forward med god længde fra UCLA. Looney er en dominerende rebounder som kan spille både inside og outside. Looney er endnu en god atlet med et langt reach. Looney er et projekt når han kommer i NBA og det ville tage lidt tid før han er færdig udviklet, han er meget rå men, hans loft er virkelig højt. NBA-spejdere er vilde med ham og det er jeg også. Looney er projekteret til at blive valgt i top 10.

Willie Cauley-Stein, er en center på 21 år. Willie er en mobil center, som også kan komme op og ned ad banen. Han er måske NCAA’s bedste forsvarsspiller og kan dække samtlige 5 positioner. Willie har god fart og længde, men er ikke en specielt imponerende rebounder.

Willie ville kunne bruges som et defensivt anker i NBA, og der drages ofte sammenligninger til en ung Tyson Chandler. Willie Cauley-Stein kan maget vel være den tredje defensive PF/C til at blive valgt som et lotto pick fra Kentucky, efter Anthony Davis i ’12 og Nerlens Noel i ’13. Jeg ser Willie til at gå i top 10.

 

 

Her ser vi WCS mobilitet og atletiske evner, da han udfører et monster block.

Final Four

Jeg har Kentucky, Michigan State, Wisconsin og Duke til at gå i Final Four. Min favorit til at tage det hele er Kentucky.

Facebook comments