Title

Sæsonen er i gang men der mangler noget...

Endnu en NBA sæson er skudt i gang, og alt er vel som det plejer at være? Ikke helt...

De sidste to årtier har vi vænnet os til at se Tim Duncan, Kevin Garnett og Kobe Bryant fylde en del i NBA landskabet. Tilsammen har de vundet 11 ud af de sidste 20 NBA mesterskaber. I sommers kom en anden trio af legender - i form af Shaq, Allen Iverson og Yao Ming - i Naismith Hall of Fame. Mange folk kårede dette som den bedste Hall of Fame klasse nogensinde.

Men nu hvor det er officielt, at Kevin Garnett også lægger sine størrelse 49 basketstøvler på hylden, er der udbredt konsensus om at Kobe Bryant aka Black Mamba, Tim Duncan aka The Big Fundamental og Kevin Garnett aka KG aka The Big Ticket om fem år vil gå over i historien som den bedste Hall of Fame klasse nogensinde.

De var hinandens største rivaler

Kevin Garnett spillede sine bedste år i Minnesota, men det var først da han tog til Boston i 2008 og skabte et superhold med Paul Pierce og Ray Allen, at han formåede at vinde et mesterskab samme år som han også blev kåret som Defensive Player of the Year. Kevin Garnett modtog også en del stemmer for at blive MVP i 2008, men det var Kobe Bryant som løb med titlen som MVP. Boston Celtics og Los Angeles Lakers mødtes i finalen samme år og her var det Kevin Garnett som trak det længste strå.

Året efter i 2009 vandt Lakers mod Orlando Magic i finalen og i 2010 mødtes Lakers og Celtics i en Finals rematch som skulle ud i en game 7 for at blive afgjort til Lakers favør. Kobe Bryant spillede en af sine bedste sæsoner i 2012-2013, men en sprængt akillessene lige inden playoffs medførte, at Kobe i løbet af de næste to sæsoner måtte indse, at hans krop ikke længere kunne følge med på grund af de skader (knæ og skulder) han pådrog sig disse to sæsoner. Han sluttede dog sin karriere af i den sidste kamp på vanlig Kobe Bryant manér ved at score 60 points, herunder de afgørende points i crunchtime.  

På trods af knæproblemer i den sidste halvdel har Tim Duncan i løbet af sin karriere, takket være træner Gregg Popovichs håndtering af hans spilleminutter samt hviledage ved back-to-back kampe, formået at spille på et meget højt niveau i meget lang tid. Hans spil har aldrig været kendt for at være prangende, hvilket også kan siges om hans personlighed, men de sidste to årtier har han konstant været i blandt top 3 Power Forwards i NBA da han formår at få bolden i kurven, hvad end det er en afgørende rebound, et pladeskud eller et tip-in under kurven.

Hvis man tilhører den generation der startede med at se NBA basketball i start 90’erne er det på noget nostalgisk vis, at man tager afsked med de tre legender. Der er ganske få spillere tilbage fra det årti; blandt andre Vince Carter, Dirk Nowitzki og Paul Pierce (samt Ray Allen og Andre Miller, som ikke har kontrakter, men heller ikke har annonceret, at de er gået på pension).

En epoke rinder ud

Den nuværende sæson cementerer dermed et epokeskift i NBA. Det er ikke længere Kobe Bryant og Lebron James der fylder mest i NBA landskabet, men Lebron James, Steph Curry, Kevin Durant, Russell Westbrook og James Harden. Der er mange interessante overskrifter for indeværende sæson, såsom: Kan Cavs repeate? Er Warriors et bedre hold med Kevin Durant eller er de for svækkede forsvarsmæssigt? Kan Russell Westbrook blive MVP for sæsonen? Er der andre hold på niveau med Cavs og Warriors i NBA eller skal vi ud i en trilogi af NBA Finals? Alt dette kan vi kun gisne om lige nu, men en ting er sikker. Som NBA fans skal vi nyde ethvert øjeblik vi har mulighed for at kunne se så store talenter spille basketball, da der er en naturlig tidsbegrænsning på hvor lang tid deres glorværdige karriere vil vare.

Facebook comments