Lignende artikler på NBAinfo

Title

Pacers i skyggen af Paul George

Paul George er sandsynligvis ude hele næste sæson efter sit benbrud ved Team USA's træning i Las Vegas. Det tvinger Indiana Pacers til nogle ubehagelige beslutninger.

Den gode, den onde og den grusomme...

Jeg kan godt lide at bruge ”Den gode, den onde og den grusomme”-scenarier til at beskrive de valg, der bliver truffet, når et NBA-hold er i et dilemma, som det Pacers er i nu.

Den gode forsøger at holde sammen på tropperne og laver minimale justeringer for derefter at håbe på det bedste.

Den onde skærer nogle af de dyrere kontrakter væk allerede nu, dels for at spare penge og dels for at lave et mindre rebuild.

Den grusomme sætter alt til salg bortset fra Paul George og satser på at gå til bunds i den kommende sæson for derefter at bygge op om George og en stærk rookie plus hvad spillersalget måtte indbringe.

Læs om bl.a. Pacers' problemer sidste sæson i "De forsmåede bejlere".

Man skal huske på, at Pacers ikke bare er uden George i den kommende sæson. De har også mistet en vigtig brik i Lance Stephenson.

Pacers kan lede efter George-erstatning

Hvis Pacers skeler til, hvad Chicago Bulls har gjort med Derrick Rose ude, så bør de finde sig en erstatning til at tage Georges plads, og der er mindst et par muligheder.

For det første vil Shawn Marion muligvis kunne overtales til at spille for en Disabled Player Exception, som Pacers kan søge om, hvis George får en lægeerklæring om, at han er ude hele sæsonen. Størrelsen af en DPE kan være op til non-tax payers Mid Level Exception, som i 2014-2015 er på 5,305 mio. dollars. Marion får nok svært ved at finde flere penge på det åbne marked. Problemet med DPE er, at den kun tillader etårige kontrakter, og der vil Marion nok have tre eller fire.

DPEen kan også bruges til at handle sig til en spiller, der er på det sidste år af sin kontrakt og som tjener 5,305 mio. dollars eller mindre.

En anden mulighed inden for ”den gode”-scenariet er at handle med f.eks. Boston og hente Jeff Green. Green har en player option for 2015-2016, men det er ikke det store problem i denne sammenhæng. Til Greens fordel tæller bl.a., at han har spillet sammen med Roy Hibbert for Georgetown med stor succes. Og Greens spillestil er ikke så langt fra Paul Georges, den væsentligste forskel er, at George er bedre til det meste.

Man kan evt. bruge Scolas ugaranterede kontrakt til sådan en handel. Det største problem ville være, hvad man skal give tilbage til Celtics, men Pacers har ganske givet aktiver, som Celtics er interesseret i.

West, Scola og Hill kan undværes

Hvis vi går videre til ”den onde”-versionen, så er det oplagt for Pacers at skille sig af med David West, Luis Scola og George Hill. De to første er ved at komme op i årene og er næppe stærke nok til at være med til at bære Pacers, når Paul George er helt klar igen. Det giver i hvert fald mening at bruge tiden på at spille yngre kræfter ind på holdet. George Hill skal væk, fordi han simpelt hen ikke er stærk nok som startende point guard, hvilket vil blive yderligere udstillet, når holdet er uden George og Stephenson. West, Scola og Hill burde dog alle være salgbare, Scola primært fordi det meste af hans kontrakt er ugaranteret.

I ”den grusomme” er alle andre end Paul George til salg. Man kunne f.eks. forsøge at sende Roy Hibbert til Cavaliers for Tristan Thompson og Anderson Varejao, og sælge sidstnævnte videre til en tredjepart. Selv om Hibbert havde en møgsæson, så burde der være mange, der vil byde på ham. Også spillere som Chris Copeland, Ian Mahinmi mfl. burde uden problemer kunne finde nye hjem med en eller anden form for gevinst til Pacers.

Den rigtigt grusomme version er selvfølgelig, at Paul George aldrig bliver den samme spiller igen efter skaden. Og der vil især den gode version blive opfattet som spild af tid. På den anden side, så er der noget panik over at følge den grusomme plan. Man risikerer at tabe en masse af det, man har bygget op over de sidste sæsoner, og det vil blive meget mindre klart, hvad planen for klubben skal være.

Hvis jeg var Larry Bird, så ville jeg hælde til den gode eller den onde plan, nok mest den onde. Værdien af at have David West på rosteren og i omklædningsrummet er minimal med Paul George på sidelinjen. Og hverken Scola eller Hill er værd at satse på i længden. 

Facebook comments