Title

Optakt:Memphis Grizzlies (5) - Portland Trail Blazers (4)

For en sjælden gangs skyld er en divisionsvinder ikke favorit i 1. runde, når Portland Trail Blazers møder Memphis Grizzlies.

Optaktsartikler til slutspillet

Atlant a Hawks (1)

Brooklyn Nets (8)

Cleveland Cavaliers (2)

Boston Celtics (7)

Chicago Bulls (3)

Milwaukee Bucks (6)

Toronto Raptors (4)

Washington Wizards (5)

Golden State Warriors (1) 

New Orleans Pelicans (8)

Houston Rockets (2) 

Dallas Mavericks (7)

LA Clippers (3)

San Antonio Spurs (6)

Memphis Grizzlies (5)

Portland Trail Blazers (4)

 

Indbyrdes kampe i sæsonen

Memphis vandt den indbyrdes serie 4-0: 112-99 og 98-92 ude samt 102-98 og 97-86 hjemme.

Vegas siger

Memphis til 1,44 gange pengene over Portland (2,90).

Tjek slutspilsprogrammet

Spillestil (styrker og svagheder)

Memphis Grizzlies har hjemmebanefordelen selv om Portland Trail Blazers qua deres divisionssejr er fjerdeseedet.

Grizzlies' roster er sammensat lidt anderledes end de fleste andre. De har forsvarsspecialister på flere pladser, men kun en ”3-and-D” spiller i form af Courtney Lee, og han er lige streaky nok til at man kan sige, at han er trepointsskytte.

Grizzlies hentede derfor Jeff Green midt i sæsonen for at udvide deres angrebsarsenal. Green er godt nok heller ikke superskarp bag trepointslinjen, men han er mindre streaky og kan skifte mellem de to forwardpositioner. Grizzlies skyder næstfærrest treere i ligaen, 15,2 forsøg pr. kamp, og ligger også i bund fem i skudprocenter bag trepointslinjen. Over halvdelen af ligaen skyder mere end 20 treere pr. kamp.

Umiddelbart efter All Star-pausen så alt ganske positivt ud. Grizzlies var endelig ved at klikke offensivt, og de lå på en sikker andenplads i Western Conference. Men efterfølgende er meget gået galt. Der har været skader til flere nøglespillere, kun Marc Gasol og Lee har spillet mere end 71 kampe blandt starterne. Men det har mest lignet en kollektiv formnedgang. Måske har holdet også cruiset noget op til målstregen og ikke været klar til at gå op i gear, da hold som Clippers og Spurs kom drønende bagfra. Grizzlies 55-27 record er dog stadig tæt på deres hidtige franchise bedste (56-26).

Spørgsmålet er, om holdet er bedst med eller uden Tony Allen som starter. Han er blandt de spillere, som har været en del skadet, og han bidrager sjældent med meget i det offensive. Til gengæld er han stadig blandt ligaens bedste wing-forsvarsspillere, og hans forsvar har i de senere år været en stor del af Grizzlies' identitet.

Grizzlies har en evne til at gøre banen mindre for modstanderne, og det er svært at angribe dem uden at spillet bliver ganske fysisk. Det er Marc Gasol, der er forsvarets anker, og han er trods sin størrelse en af de mere bevægelige big men. Han kan derfor dække af for Zach Randolphs svagheder, hvilket gør Randolph til en meget bedre forsvarer.

Deres angreb er stadig deres store problem, efter Lee faldt tilbage på jorden tidligere på sæsonen og Mike Conley blev bremset af skader. Især Conleys skadessituation er nøglen til Grizzlies angreb, da han er den eneste, der fungerer effektivt som boldfører i pick-and-roll og hverken Gasol eller Randolph strækker forsvaret ret langt uden at spille pick-and-roll.

Uden trepointsskytter så har Grizzlies heller ikke det store modtræk, når modstanderne klumper forsvaret sammen omkringfeltet. Så hvis Lee eller Green kommer i gang for alvor, så kan de være guld værd for Memphis.

Modstanderne fra Portland har været endnu værre ramt af skader, og hvis ikke det var fordi LaMarcus Aldridge havde besluttet at udskyde en nødvendig operation til efter slutspillet, så havde de nok taget rutsjebaneturen ud af playoffs.

Holdet er stadig farligt, men wing-positionerne har været ramt af en forbandelse, der har sendt Wesley Matthews ud resten af sæson med en overrevet akillessene, mens både hans backups Arron Afflalo og C.J. McCollum og hans wing-kollega Nicholas Batum har været ude i kortere tid med skader, som de måske ikke er helt ovre endnu.

Heldigvis for dem har de stadig et af ligaens bedste one-two-punch-angrebspar i form af point guard Damien Lillard og power forward LaMarcus Aldridge. Begge er utroligt svære at stoppe, så man er nærmest nødt til at holde bolden ude af deres hænder. Lillard blev allerede som rookie berygtet for sine trepoints daggerter, ikke mindst i crunch time. Og Aldridge har et så højt release på sit skud, at han kan sende bolden i en bue over de fleste.

Ud over det har Trail Blazers et meget flydende angrebsspil, som dog er sårbart over for et hold som Grizzlies, hvilket sæsonens resultater afspejler.

Der hvor holdet har tabt mest ved Matthews' skade, er i defensiven, hvor man tidligere kunne sætte ham på modstandernes point guard, så Lillard slap for at presse sig gennem modstandernes screeninger. Det kan man ikke med Afflalo og det koster derfor på to pladser. Nogle gange vil man givetvis forsøge sig med Batum over for en point guard alene af den grund, men denne løsning er heller ikke god.


Grizzlies

Mike Conley (ankel), Zach Randolph (ankel) og Tony Allen (læg) døjer med småskavanker, men regner med at kunne spille allerede i første kamp.

Jeff Green (ryg) er tvivlsom til kamp et.

Trail Blazers

Wesley Matthews er ude for sæsonen med en overrevet akillessene.

Arron Afflalo (skulderskade) er tvivlsom til første kamp.

C.J. McCollum (ankel) er sandsynligvis klar til kamp et.

Nicholas Batum (knæ) har sagt, at han er klar til første kamp.

Dorrell Wright (hånd) er ude mindst et par uger endnu.

Alonzo Gee (knæ) er tvivlsom til første kamp.

Chris Kaman (ryg) skulle være klar til start.

Forventninger til serien

Pga. de mange skader hos Portland, så virker det usandsynligt, at de overlever en tur i den kødhakkemaskine, der hedder Memphis Grizzlies. Grizzlies har godt nok heller ikke holdt dampen oppe her til slut på sæsonen, men de virker stadig mere holdbare.

X-faktorer:

Memphis' skytter er som sagt ganske streaky, men hvis de først bliver, så skal der meget til at slå dem.

Portland har brug for, at der er andre end Lillard og Aldridge der bidrager. C.J. McCollum har haft et pænt lille gennembrud her sidst på sæsonen, og hvis det fortsætter i slutspillet, kan han gøre forskel.

Forventet resultat:

Grizzlies vinder 4-2.

Facebook comments