Title

Optakt: Golden State Warriors (1) - New Orleans Pelicans (8)

Vi er nået til den fjerde optaktsartikel til slutspillet. Her møder vi titelfavoritterne fra Golden State Warriors og opkomlingene New Orleans Pelicans.

Optaktsartikler til slutspillet

Atlant a Hawks (1)

Brooklyn Nets (8)

Cleveland Cavaliers (2)

Boston Celtics (7)

Chicago Bulls (3)

Milwaukee Bucks (6)

Toronto Raptors (4)

Washington Wizards (5)

Golden State Warriors (1) 

New Orleans Pelicans (8)

Houston Rockets (2) 

Dallas Mavericks (7)

LA Clippers (3)

San Antonio Spurs (6)

Memphis Grizzlies (5)

Portland Trail Blazers (4)

Indbyrdes kampe i sæsonen

Golden State tog serien 3-1: 128-122(OT) og 100-103 ude samt 112-85 og 112-96 hjemme.

Vegas siger

Golden State til 1,02 gange pengene over New Orleans (19,0).

Tjek slutspilsprogrammet

Spillestil (styrker og svagheder)

Warriors spillede en af de bedste regulære sæsoner i NBA siden Chicago Bulls i Michael Jordan-æraen. Kun Dallas Mavericks i 2006-2007 sæsonen har haft en lige så god record siden 1998.

Der er allerede skrevet mange analyer og hyldester til rookie head coach Steve Kerr, og hvordan han har forvandlet en semi-contender til en mesterskabsfavorit, som har ligaens bedste forsvar og måske også det bedste angreb.

Warriors kandiderer til at tage mange af de individuelle priser i denne sæson, med bl.a. to kandidater til Defensive Player of the Year. At både center Andrew Bogut og forward Draymond Green er i spil skyldes i høj grad Green, og det er derfor, at han er den største favorit.

Greens evne til at dække fire-fem positioner på højt niveau, og elite når vi taler power forward positionen, betyder, at Golden State kan køre et defensivt system, hvor de skifter på stort set alt, hvilket igen gør det meget nemmere at være rim protector som Andrew Bogut. Han kan roligt tillade sig at fokusere på sine opgaver, i forventningen om at rotationen bag ham bare fungerer. Dermed behøver han ikke at være forsvarsankeret, som ellers ofte er centerens rolle. Men i Golden State er det de facto Draymond Green. Det ser man tydeligst når Warriors spiller small ball uden at forsvarseffektiviteten daler. Og Warriors er nødt til at kunne spille small, da Bogut ikke er specielt anvendelig, når modstanderne går small. Han er ikke helt bevægelig nok til at dække en big man med trepoints range, og han er sjældent dominant i offensiven, selv når modstanderen er et halvt hoved mindre.

Man kan skrive meget mere om Warriors. F.eks. om deres pace-and-space-angreb, hvor både Stephen Curry og Klay Thompson hver for sig kan sænke en modstander med deres trepointsskydning, og hvor Green og Harrison Barnes selv er tilpas habile skytter til, at forsvaret bliver strukket ud.

Og så har de den mest overdådige bænk i ligaen: Shaun Livingston, David Lee, Andre Iguodala, Mareese Speights, Leandro Barbosa. David Lee og Iguodala er begge flere gange All Star, er højere lønnet end Stephen Curry og er stadig i deres prime.

Bænkens styrke er en væsentlig årsag til, at selv den mest brugte starter, Stephen Curry, spiller under 33 minutter per kamp. Han har haft 20 kampe i år, hvor han slet ikke har spillet i 4. periode...

Pelicans skulle helt han til sæsonens sidste dag, før de kvalificerede sig til slutspillet. Deres record på 47-35, som de delte med Oklahoma City Thunder, er i øvrigt en af de bedste records, der IKKE har været nok til at kvalificere sig til slutspillet.

Man skulle tro, at kombinationen Anthony Davis/Ömer Asik ville være fundamentet i en stærk defensiv. Det er den på sin vis også, i hvert fald bedre, end den rene statistik viser. Men der er for mange huller omkring de to big men. Og når de sidder på bænken, er forsvaret decideret svagt. Til gengæld har holdet tilpas mange offensive våben til, at de hører til i ligaens øverste tredjedel på det område.

Ud over Davis som bare mangler trepointsskuddet for at have et af ligaens mest avancerede og effektive våbenarsenaler, så har man særdeles habile skytter i form af Eric Gordon og Quincy Poindexter, der begge rammer over 43 procent bag trepointslinjen i denne sæson. Men også Jrue Holiday, Norris Cole og Ryan Anderson rammer tilstrækkeligt godt til, at modstanderne skal respektere deres skud. Endelig har man også trepointsspecialisten Luke Babbitt, som ikke giver så meget andet, men har ramt over 50 procent af sine treere i denne sæson.

Både Jrue Holiday og Tyreke Evans, som har spillet point guard, mens Jrue Holiday var ude, tilføjer Pelicans offensiv drives imod kurven, hvilket betyder, at der er stor fleksibilitet i deres angreb.

Selv om Monty Williams er blevet kritiseret, så er han også ganske skrap til at tegne spil ud af en timeout, hvor der oftest er mere end en god mulighed for en afslutning.

I halvbanespillet spiller Pelicans oftest simpelt men effektivt ved at bruge Davis i en pick-and-roll. Og uanset, hvordan han får bolden (på rullet eller som en handoff), så er han et dræbende våben, der blot behøver et skridt ind i tresekundersfeltet for at dunke. Og Davis er selvfølgelig også dygtig nok til at aflevere til den frie skytte, hvis han bliver dobbeltteamet.


Warriors

David Lee er ude i den første kamp, og det er uvidst, hvornår han kommer tilbage.

Pelicans

Pelikanerne er langt om længe fuldtallige, men Jrue Holiday er endnu ikke på 100 procent.

Forventninger til serien

Pelicans viste i den seneste kamp imo Warriors, at når de har ryggen imod muren kan de på en god dag slå selv Golden State. Men det ligner mest en enlig svale. Selv om Warriors stillede i stærkeste opstilling, så var motivationsfaktoren nok afgørende. Det er svært at forestille sig, at Warriors giver noget væk.

X-faktorer:

Warriors har masser af x-faktor, den er nærmest over det hele...

Pelicans derimo er unge og ustabile, og det er svært at vide, hvad deres loft er. Især Anthony Davis, som måske allerede er blandt universets tre bedste basketballspillere, kan påvirke kampen i begge ender af banen.

Forventet resultat:

Warriors vinder 4-1

Facebook comments