Title

Optakt: Chicago Bulls (3) - Milwaukee Bucks (6)

Chicago Bulls møder lokalrivalerne fra Milwaukee Bucks i slutspillets 1. runde. NBAinfo kigger fremad på denne serie.

Optaktsartikler til slutspillet

Atlant a Hawks (1)

Brooklyn Nets (8)

Cleveland Cavaliers (2)

Boston Celtics (7)

Chicago Bulls (3)

Milwaukee Bucks (6)

Toronto Raptors (4)

Washington Wizards (5)

Golden State Warriors (1) 

New Orleans Pelicans (8)

Houston Rockets (2) 

Dallas Mavericks (7)

LA Clippers (3)

San Antonio Spurs (6)

Memphis Grizzlies (5)

Portland Trail Blazers (4)

Indbyrdes kampe i sæsonen

Chicago tog serien 3-1: 95-86 og 91-95 ude samt 95-87 og 87-71 hjemme.

Vegas siger

Chicago til 1,13 gange pengene over Milwaukee (6,25).

Tjek slutspilsprogrammet

Spillestil (styrker og svagheder)

Begge hold finder normalt deres styrke i forsvaret, men især Chicago har også nogle vanvittigt dygtige individualister.

Samlet set har coach Tom Thibodeau aldrig haft mere talent på sin Bulls-roster. Tilføjelsen af Nikola Mirotic og Pau Gasol sidste sommer var et kæmpe løft, som gav indtil flere ekstra dimensioner til Chicagos spil, men nok så meget Jimmy Butlers udviklingshop har givet Bulls flere strenge at spille på.

Problemet er, at holdets normalt to vigtigste spillere, Derrick Rose og Joakim Noah, begge har været skadet og underkastet begrænset spilletid. Det har betydet noget rod i startopstillingen, hvor der er kæmpe forskel på, om den primære boldfører er Derrick Rose, Aaron Brooks eller Kirk Hinrich.

Noah er især savnet som det defensive anker. Pau Gasol har godt nok fået postet nogle imponerende stats som centerspiller, men der er en del tomme kalorier i dem, fordi han koster defensivt. Gasol bliver parret med Noah eller Taj Gibson, og der er Noah/Gibson nødt til at tage sig af de hurtige power forwards, der typisk trækker dem helt ud til trepointslinjen, mens Gasol tager sig af modstandernes normalt mere stationære centerspiller.

Den fordeling er i princippet meget god, og Bulls forsvar er da heller ikke faldet helt sammen af at få Gasol i midten. Det er bare ikke længere elite, og man kan ikke altid spille på den måde som Thibodeau gerne vil. ICE-forsvaret imod pick-and-roll, hvor den ene big man lukker ned, kræver f.eks. at der kommer hjælp fra weak side, og der er Pau Gasol ikke lige manden, man kan regne med, og slet ikke, hvis han skal ud og møde en skytte.

Det har naturligvis ikke hjulpet, at Noah pga. sit dårlige knæ heller ikke er sit gamle jeg i forsvaret.

Til gengæld har Bulls' offensiv fået flere ekstra facetter. Både Butler og Mirotic er glimrende skytter (Butler nærmer sig eliteniveau, Mirotic er faldet noget siden All Star-pausen, men skal stadig respekteres), der også kan tage bolden til kurven. Aaron Brooks er blomstret op i rollen som Rose-backup og rammer f.eks. 38,7 procent af sine treere.

Ingen Rose uden torne dog... Derrick Rose har stadig ikke vist et højt niveau over længere tid. Hans trepointsskud er p.t. ikke en trussel. I de fem kampe han har fået siden sin meniskoperation har han ramt lige over 20 procent af sine treere.

Det er også et problem, at Chicago godt nok har en startopstilling, som er nogenlunde sammenspillet, men hvor der ikke er plads til Nikola Mirotic.

Bucks bakkede nærmest ind i slutspillet med den dårligste record af alle slutspilshold siden All Star-pausen (11-18). Det skyldes primært, at point guard Brandon Knight blev skadet og efterfølgende solgt. Afløseren Michael Carter-Williams, sidste sæsons Rookie of the Year, blev hentet i Philadelphia 76ers ved trade deadline, men han har ikke helt levet op til tilliden. Især har Bucks savnet skudtruslen fra Knight, ikke mindst efter O.J. Mayo og Jared Dudley er blevet ramt af skader.

Bucks har ikke meget at håbe på i det offensive, selv om Mayo og Dudley er tilbage. Deres forhåbninger skal hvile på defensiven, hvor Jason Kidd satser på højde og lange lemmer, der tvinger modstanderne til turnovers, hvad Bucks fører ligaen i. Forsvaret sværmer simpelt hen omkring boldholderne og gør det svært at finde en åbning. Det giver indimellem nogle store huller, men generelt er det en effektiv strategi.

Og når først Bucks har erobret bolden, er det fuld fart over stepperne, anført af Giannis Antetokounmpo, der kan sætte de fleste NBA-spillere med et par lange skridt.

Man kan trække tænderne ud på Milwaukee ved at passe godt på bolden og være hurtigt hjemme i transition forsvaret.


Bulls

Kirk Hinrich bliver måske ikke klar til 1. kamp i serien. Han var ude af stand til at deltage i fredagens træning.

Joakim Noah har været på minutrestriktion hele sæsonen og har også siddet ude i en del kampe. Han skulle være klar til at fyre den af i slutspillet, men Bulls' kolossale dybde i big man rotationen giver Thibodeau mulighed for stadig at holde Noahs minutter nede.

Bucks

Damien Inglis og Jabari Parker har længe været meldt ude for sæsonen.

Jared Dudley var ikke med i sæsonafslutningen, men burde være klar igen.

Forventninger til serien

Milwaukee Bucks havde den dårligste afslutning på sæsonen af samtlige hold i slutspillet, og det er ikke helt til at se, hvordan de skulle genvinde formen. Chicago har alle kort på hånden. Man kan godt tillade sig at sige, at Bulls bliver deres egen værste modstander i serien.

X-faktorer:

Derrick Rose er Chicagos joker, selv om vi endnu ikke ved, hvilket niveau han kommer til at ligge på i slutspillet. I betragtning af at hans direkte modspiller Michael Carter-Williams er et af Bucks' svageste kort både offensivt og defensivt, så bliver det i høj grad op til Rose, at levere x-faktor.

En anden faktor, der kan give Chicago fordel er, at Milwaukee ligger tilpas tæt på Chicago til, at der bor rigtigt mange Bulls-tilhængere i oplandet. Både i Michael Jordan-æraen og i de senere år, er Milwaukee nærmest Chicagos anden hjemmebane.

Forventet resultat:

Bulls vinder 4-0.

Facebook comments