Title

Optakt: Atlanta Hawks (1) – Brooklyn Nets (8)

NBAinfo.dk leverer optakter til slutspilsserierne, hvor vi giver vores bud på resultatet mv. Den  første  serie, vi  præsentererer  mellem Atlanta Hawks  og Brooklyn Nets.

Optaktsartikler til slutspillet

Atlant a Hawks (1)

Brooklyn Nets (8)

Cleveland Cavaliers (2)

Boston Celtics (7)

Chicago Bulls (3)

Milwaukee Bucks (6)

Toronto Raptors (4)

Washington Wizards (5)

Golden State Warriors (1) 

New Orleans Pelicans (8)

Houston Rockets (2) 

Dallas Mavericks (7)

LA Clippers (3)

San Antonio Spurs (6)

Memphis Grizzlies (5)

Portland Trail Blazers (4)

Indbyrdes kampe i sæsonen

Atlanta tog serien 4-0: 113-102 og 131-99 hjemme samt 98-75 og 114-111 ude.

Vegas siger

Atlanta til 1,08 gange pengene over Brooklyn (8,50)

Tjek slutspilsprogrammet

Spillestil (styrker og svagheder)

Hawks har spillet det bedste basketball i Eastern Conference, og selv om de har lettet lidt på speederen, så er de både et godt forsvars- og et godt angrebshold, som man kan forvente det af en coach af Popovich-skolen. Både offensivt og defensivt spiller Hawks ”read-and-react”, som p.t. må kaldes højeste mode inden for basket-strategi. Der kan indgå elementer af triangle-offense, Princeton mv. Det afgørende er, at spillerne er kompetente til selv at træffe beslutninger, der giver dem selv og deres medspillere mulighed for afslutninger med høj effektivitet.
Hawks har stærke spillere på alle positioner og bænken er også solid. Deres eneste mindre svaghed er, at de ikke har centerspillere, som kan matche op med de mest fysiske på den plads. Det kompenserer de for med et forsvarsspil, der bygger på traps i siderne og efterfølgende rotationer. Den type forsvarsspil har vist sig et stort problem for Nets, ikke mindst Deron Williams, fordi han ikke længere er helt hurtig nok til f.eks. at splitte forsvaret i en pick-and-roll, og derved tvinge Hawks-forsvaret til at kollapse omkring tresekundersfeltet.
Nets er stærkt afhængige af Brook Lopez' forrygende form for tiden. Det var stort set hans indsats til sidst på sæsonen, der bragte Nets i slutspillet. Deron Williams har også vist bedre form, og det har faktisk hjulpet Nets, at de har sat Merkel Brown ind i startopstillingen, da han er deres bedste defensive kort over for stærke scorere på wingpositionerne.
Nets spiller flere forskellige motion offense sets, bl.a. en masse pick-and-roll med Deron Williams. Coach Lionel Hollins har en forkærlighed for old school basketball, med mindst en post-spiller på banen sammen med en anden big man. Dvs., at langt de mest brugte opstillinger har Brook Lopez eller Mason Plumlee parret med Thaddeus Young eller hvem der nu ellers har været til rådighed på power forward-pladsen i en meget skadesplaget sæson.


Hawks
Thabo Sefolosha er ude, efter han fik brækket en knogle i underbenet under en arrestation i New York. Selv om han ”kun” er bænkspiller, kan det godt få betydning for Hawks' chancer, i hvert fald længere henne i slutspillet, hvor hans evner som defensiv spiller vil blive savnet.
Paul Millsap har haft lidt problemer med skulderen i den sidste uges tid, men skulle være helt klar igen.

Nets
Mirza Teletovic har været ude siden januar, hvor han fik konstateret blodpropper i lungen. Han er netop blevet clearet til basketballaktiviteter igen, men er ifølge Nets ude for slutspillet.
Sergey Karasev blev opereret i knæet i marts, og er ude resten af sæsonen.
Alan Anderson har siddet ude i de sidste par uger med en ankelskade, men burde blive klar i løbet af slutspillet.

Forventninger til serien:

Det er umiddelbart svært at se, hvordan Nets skal stoppe Hawks meget bevægelige angreb, så der er lagt op til en ret ensidig serie, selv hvis Hawks ikke formår at lukke på udebane.

X-faktorer:

Hawks har cruiset i længere tid, og spørgsmålet er, om de når at spille sig op til deres bedste niveau, som de viste midt i sæsonen. Hvis de ikke finder niveauet, så kan det blive svært at tage de udesejre, der skal til for at gøre det til en kort serie.
Nets har en lille håndfuld spillere, som kan eksplodere til store præstationer: Joe Johnson, Jarret Jack og Bojan Bogdanovic. Hvis bare to af dem rammer storformen, kan de i det mindste holde Nets bedre med i kampene og måske vinde et par af dem.

Forventet resultat: 

Hawks vinder 4-1

Facebook comments