Title

NBAinfo møder en sand NBA legende, Scottie Pippen [med video]

Der er NBA-legender og så er der dem, der har vundet seks mesterskaber eller mere. Scottie Pippen, mine damer og herrer...

Media Availability til NBA All Star Weekend var opdelt i 3 runder. Den første runde indeholdt de spillere som stillede op i diverse konkurrencer om lørdagen, herunder Shooting Stars Challenge, hvor selveste Scottie Pippen deltog.

Inden spillerne var til rådighed for alverdens presse blev der sat navneskilte op af de spillere som ville være til rådighed og man kunne så stille sig der hvor man ønskede for at stille spørgsmål til den respektive spiller.

Det første navn der fangede undertegnedes interesse var Anfernee ”Penny” Hardaway der spillede for Orlando Magic sammen med Shaquille O'Neal i 90'erne. Så han blev først udpeget som interviewmål. Dette blev dog hurtigt ændret, da der blev sat et navneskilt op ved på bordet ved siden af Penny. På navneskiltet stod navnet på den spiller, der er hovedårsagen til, at Michael Jordan sluttede sin karriere af med seks mesterskabsringe.

Michael Jordan er uden tvivl den bedste spiller der nogensinde har spillet basketball, men uden Scottie Pippen ville han ikke have haft en så succesfuld karriere, som han havde (og ligeledes omvendt). Det er Jordan den første til selv at indrømme, hvilket han også gjorde under sin tale, da han blev optaget i Hall of Fame.

Scottie Pippen er anerkendt for at være en af de mest alsidige basketballspillere nogensinde. Han orkestrerede et angreb som en point guard, reboundede som en power forward, skød som en shooting guard og dækkede forsvar som ganske få andre spillere. Han har spillet playoffs i 16 ud af de 17 sæsoner han spillede, hvilket har været medvirkende til at han er nr. to på listen over spillere med flest playoffs kampe (208). 

Her følger den 19 minutter lange seance med Scottie Pippen i sin helhed.

Hvis du ikke har tålmodighed til at se hele videoen lige nu, så er her en opsummering på dansk:

NBAinfo spurgte Pippen ind til hans 29 point performance i All Star Game i 1994, hvor han blev kåret som MVP iført nogle knaldrøde Flight sko. Pippen svarede med et smørret smil, at det var skoene der gjorde forskellen.

Da NBAinfo spurgte nærmere ind til om det ikke skyldtes, at Michael Jordan ikke længere spillede i 1994 og at der derfor var folk der tvivlede om Scottie Pippen og Chicago Bulls kunne vinde uden Jordan, svarede han, at det ikke havde noget med det at gøre, men at han havde været til et par All Star games forinden og følte sig godt tilpas under kampen og hans skud faldt i på dagen.

NBAinfo spurgte endvidere Pippen hvad der var årsagen til, at hans spil var så anderledes i East Finals mod Pistons i 1990 i forhold til hans spil året efter mod Lakers i Finals i 1991, da Bulls vandt deres første mesterskab. 

Pippen: Det var egentlig bare min rolleudvikling og nogle års erfaring samt bedre fysik der gjorde udslaget.

Som det kan ses i ovenstående video snakkede Pippen efterfølgende bl.a. om Pau Gasols gode spil for Chicago Bulls, Marcin Gortat (foranlediget af en polsk journalist!) som ikke blev All Star men fik en god kontrakt sidste år, Tim Duncans formidable karriere, Derrick Roses gode spil på det seneste for Chicago Bulls og at Scottie ikke er tæt på at starte en karriere som coach endnu.

Pippen: Spillet har mistet noget fra tidligere

NBAinfo: Kunne du bedre lide spillet dengang hvor Knicks var Beast of the East og hoppede på dig hver gang du drivede til kurven, eller kan du bedre lide spillet i dag, hvor man ikke engang må pege fingre af en spiller efter man dunker på ham?

Pippen: Jeg kunne bedre lide spillet, herunder det fysiske aspekt af spillet dengang, men hvad jeg kan lide er nok ikke det som fansene kan lide, eller det der gør spillet mere spændende for folk at se. Men når man ændrer på spillet på den måde tager det en del fra spillet, som det var tidligere.

NBAinfo: Det vil sige, at du ikke havde noget imod at Knicks hoppede på dig og slog på dig hver gang du spillede mod dem.

Pippen: Nej, jeg tror vist nok jeg vandt de fleste af de gange vi spillede, hvis ikke alle gange, så jeg havde ikke noget imod det.

Scottie Pippen roste Dirk Nowitzki som en spiller der gør ethvert hold til en mesterskabs kandidat. Scottie talte endvidere om Jimmy Butler der udnyttede den mulighed han fik for at vise og udvikle sit talent i Roses fravær sidste år samt som starter i år. Scottie så det godt komme med hensyn til Jimmys talentudvikling, da hans karriere mindede Pippen meget om hans egen karriere.

NBAinfo: Har du nogensinde oplevet, at Bulls spillerne kommer til dig for at blive motiveret og for at få gode råd fra dig?

Pippen: Nej, de har ikke brug for, at jeg motiverer dem. De motiverer sig selv, de har 82 kampe, så de burde kunne finde en måde at motivere sig selv. Der er trænere til stede, så det er ikke mit job.

NBA-mesterskaber mere betydningsfuldt end OL-guld

Scottie talte herefter om Joakim Noah, som har spillet igennem nogle skader i år. Scottie roste hans ihærdighed og viden om spillet. Derudover talte han om sine battles mod den tidligere Knicks spiller Anthony Mason, som p.t. er hospitalsindlagt på grund af hjerteanfald, Phil Jackson som Knicks GM m.m.

Under interviewsessionen var der en Japansk journalist, som tilsyneladende var stor fan af Scottie Pippen. Efter stort besvær lykkedes det ham endeligt at få sit spørgsmål igennem som gik på at få et shoutout til de japanske fans. Scottie kommenterede med et ”Haaaa!”

Endvidere fortalte Pippen, at hans mesterskaber med Bulls betyder mere for ham end hans OL guldmedaljer. Han er glad for den globalisering som NBA har været igennem, når det kommer til at få NBA ud til Afrika, Asien og andre verdensdele. Han udtalte, at Dikembe Mutombo og Hakeem Olajuwon har ført en del til NBA, herunder at Mutombo med sin shotblocking har gjort dette til en særlig interessant og vigtig del af spillet.

Pippen fik Jordans bil

NBAinfo: Da Jordan blev kåret som Finals MVP i 1993 sagde han, at du ville få den bil han vandt. Fik du bilen og hvordan var det at spille mod ham til træning?

Scottie: Ja!

NBAinfo: Så du fik bilen??

Scottie: Ja, det gjorde jeg. Jeg spillede oftest på samme hold som ham til træning. Men vi prøvede altid at få det bedste ud af hinanden til træning.

Som det fremgår af videoen går 20 minutter hurtigt i selskab med en stjerne som Pippen. Så det hele endte lidt pludseligt med en venlig afbrydelse fra en NBA-ansat.

Et indskud fra redaktøren: Man kan stemme på Scottie Pippen som alle tiders bedste ”2nd Banana” i Grantlands afstemning, hvor han naturligvis er topseedet (hvilket i denne sammenhæng betyder nr. to).

Facebook comments