Title

NBAinfo hylder marts-galskaben

March Madness er tilbage, og vores gæsteskribent Thomas Nielsen giver sit bud på de fem bedste hold i NCAA-turneringen samt andre hold med spændende talent på.

Af Thomas Nielsen

March Madness er endelig kommet til døren og turneringen er mere uforudsigelig end nogensinde før. Det er første gang i turneringens historie at de fire samlede 1st seeds har så mange nederlag som de har.

1. Kansas

Det bedste hold i turneringen i hvert fald efter min optik er Kansas Jayhawks. Kansas er et hold der ikke lige just er fremmede for denne turnering, da de har vundet den hele tre gange i skolens historie.

Over den regulære sæson så vi Kansas vinde flotte udebanesejre over divisionsrivaler og har stort set hele sæsonen været et top syv-rangeret hold.

Træneren hedder Bill Self og han er en træner med et flot CV, en NCAA titel og 2 Final Fours. Self har også været manden bag holdets total Big 12 konference dominans. Når vi tager os et kig på holdet og rotationen, så er det ikke fordi, at det er navne, som vi kan slikke os om munden over, altså i den forstand at det er spillere, vi kommer til at se gøre store ting i NBA.

Det er svært at forudsige hvor mange af deres syvmands rotation, der bliver draftet til juni. Spillere at holde øje med vil nok være trekløveret senior Perry Ellis, Wayne Selden Jr og Frank Mason III. Dette hold har solid dybde, og der er adskillige profiler, der kan træde frem, hvis der er brug for det. En af deres største styrker som hold er deres elite forsvar, mens største svaghed er deres ikke tilstedeværende shot blocker.

Her ser vi Wayne Selden Jr, eksplodere for et dunk der får Uncle Anthony op af stolen.

 

 

2. North Carolina

Det andetbedste hold i turneringen er North Carolina Tar Heels. UNC er et hold med fem mesterskabspokaler i trofæskabet og et af de mest kendte og attraktive universiteter for enhver basketballspiller. I år ligner de et af de hold der for alvor kan lave noget larm og gå hele vejen i turneringen.

Ført an af træner Roy Williams (syv Final Fours, to titler) vandt de i denne sæson vigtige sejre over gode hold som Maryland, Duke og Syracuse. De har en af de bedste og mest balancerede offensiver i hele ligaen, anført af fem startere, der alle snitter over 10 ppg. Dog er deres største svaghed bag 3-points linjen, da holdet på ingen måde rammer langbolden konsekvent godt (31 %).

Ser man på holdet med NBA-brillerne , er der især et navn der lyser op, nemlig Brice Johnson. Den lange forward Johnson er en dynamisk rebounder, der tilbyder en masse energi og en god atletisk frame. Andre spillere, man skal holde øje med, er Marcus Paige og Justin Jackson.

UNC er et af de bedste hold i transition i hele nationen, deres hurtige afleveringer og vilje til at dele bolden er fantastisk at se. Spørgsmålstegnet ved UNC i år er, hvor langt de kan gå med så mange andre store hold i samme regional bracket.

Her ser vi senior og holdets mest dominerende spiller Brice Johnson med nogle forskellige highlights. 

 

 

3. Michigan State

For mig er det tredje bedste hold Michigan State Spartans. De gør det fantastisk år efter år uden at have de helt store rekrutteringsklasser i modsætning til f.eks. Duke og Kentucky. Anført af en træner ved navn Tom Izzo, der absolut kan sit kram, med en samlet record på 46-17 i turneringen gennem årene. Sidste år overraskede de mange og kom hele vejen til Final Four, i år kan de meget vel gøre det samme.

MSU, som de også kaldes, har vundet over storhold som Kansas, Maryland, Michigan og Indiana. Freshman Deyonta Davis er specielt, en man skal holde øje med, da han snildt kunne gå som et sent lotto pick. Den helt store spiller, som de fleste college-tilskuere kender, hedder Denzel Valentine, og han er noget af en fantastisk spiller. Drible, skyde, drive, you name it. Valentine er dog ældre end de fleste andre prospects, men han er en fryd at se spille. MSU er også landets bedste 3-points skydende hold, som har en dyb rotation og er ikke bange for at lade bænkspillere få vigtige minutter.

Her ses en fed feature om Denzel Valentine. 

 

 

4. Oregon

For første gang i skolens historie er Oregon Ducks kommet med i turneringen som et first seed, og det er fuldt fortjent. Siden Dana Altman for seks sæsoner siden tog over, har programmet vundet, vundet og vundet. Det er programmets mest vindende periode i skolens historie. Dog har det ikke været den store succes i NCAA turneringen med kun en enkel Sweet 16 deltagelse.

Oregon er ikke noget specielt dybt hold, men kan score bolden med alle fra deres faste syv mands-rotation. Anført af Dillion Brooks, som har været rigtig god for dem i år og er eminent til at drive til kurven, sammen med unge Tyler Dorsey, der ligner et NBA talent, kan ænderne godt lave et push i turneringen. Oregon spiller ikke rigtig med nogle traditionel big man, men spreder gulvet i stedet rigtig flot, så når man ser Oregon spille vil man snildt ligge mærke til alle de cuts og screeninger, der finder sted non-stop. Jeg har svært ved at se Oregon vinde det hele, men en Final Four-plads er meget muligt.

5. Virginia

Virginia Cavaliers, der er det sidste first seed i turneringen, er et hold, der er vant til at være højt rangeret. Cavaliers træner er ikke lige just sanger, selv om han går ved navnet Tony Bennett.

Bennetts filosofi er simpel: aflever og ryk bolden indtil det frie skud er åbent, skyd langbolden konsekvent, og giv alt hvad du har defensivt. Det har været en vindende formular, der har givet Virginia en fast placering i toppen af deres konference.

Holdet er anført af Malcolm Brogdon, der efterhånden er gået hen og blevet 23 år. Han er stadig en fantastisk spiller der tilbyder en god motor, høj IQ og et flot samt effektivt skud. Brogdon burde være en spiller der ligger i 20-40 rangeringen til det kommende draft, en 3&D type ethvert hold kan bruge.

Andre spillere at holde øje med ville være Mike Tobey og Anthony Gill. Cavaliers er et hold der elsker at bruge skuduret til deres fordel og tit trækker tempoet helt ned til sneglefart. Cavaliers bedste bud ville være en national titel, men allerede i anden runde kan de blive presset.

Andre hold med NBA talent

Oklahoma Sooners: Buddy Hield årets spiller i min optik, står i flere mock drafts til at være et top-10 pick. Hield kan a-l-t offensivt og har udviklet sig år efter år til en mere all-round spiller. 

 

 

Maryland Terapins: Terapins har en helt speciel start 5’er med talent over alle pladser. Melo Trimble deres point guard kunne snildt gå som sent første runde, tidlig anden runde i det kommende draft. Diamond Stone, deres center er et lotto pick med stor upside. Stone tilbyder alt det du ville have i en old school center, men har dog mangler i form af motor og atletiske evner.

Providence Friars: Friars har en fantastisk ung duo ved navn Ben Bentil og Kris Dunn. Bentil er en SF med god størrelse og længde der ikke er den bedste rebounder eller forsvars spiller, men kan skyde, tage den til kurven, har en fantastisk motor og er ekstremt atletisk. Dunn er nok sammen med Jamal Murray fra UK min favorit PG i det kommende draft. Dunn er en PG der ser gulvet rigtig godt, han kan scorer fra overalt på gulvet og er en pest i forsvaret. Dunn burde være et sikkert top-10 pick i det kommende draft og Bentil burde også gå sent i første runde. 

 

 

Kentucky Wildcats: Kentucky og coach Cal står i en svær situation, da man blev givet et lavt 4th seed i turneringen, men med Wildcats talent burde man kunne gå langt i turneringen. Tyler Ulis, den 175cm høje PG er et monster på banen. Ulis er ekstremt hurtig og rigtig dygtig til at finde hans holdkammerater på banen. Jamal Murray er den spiller på dette hold der ligger bedst i forhold til draften. Murray kan skyde og er en fantastisk scorer. Andre NBA talenter er: Skal Labissiere, Isaiah Briscoe, Marcus Lee, Alex Poythress og Isaac Humphries. 

 

 

Duke Bluedevils: Duke er det hold med det største NBA talent i turneringen. Brandon Ingram hedder han og han er en scoringsmaskine. Han minder meget om KD på udseendet og lidt også på spillemåden. Grayson Allen er en anden fantastisk scorer på det hold. Luke Kennard, Matt Jones og den sidste Plumlee bror, Marshall Plumlee er alle spillere der nok også kan gøre sig i NBA.

Honorable mentions

Disse hold har alle spillere, der er værd at holde øje med op til årets NBA draft.

California: Ivan Rabb, Jaylen Brown og Jabari Bird.

Utah: Jakob Poetl og Jordan Loveridge.

Indiana: Thomas Bryant, Yogi Ferrell og James Blackmon Jr.

Gonzaga: Domatas Sabonis, Kyle Wiltjer og (ikke spillende) Nigel Williams-Goss.

Notre Dame: Demetrius Jackson og Zach Auguste.

Michigan: Caris LeVert og Zak Irvin.

Iowa: Jarrod Uthoff.

Baylor: Rico Gathers og Taurean Prince.

Oregon State: Gary Payton Jr.

Facebook comments