Title

NBAinfo Draft 2015 (Pick 11-20)
Vi fortsætter med NBAinfos mock draft/big board med pick nr. 11-20. 

Af Jens Døssing, Thomas Nielsen og Torkil Bang

Lige som i går, hvor vi draftede top ti, skiftes de tre skribenter til at drafte på vegne af en klub, hvorefter alle kommenterer valget.

Tjek  ​"Dette er ikke endnu en mock draft"  vores guide til mock drafting

Picks 11-20

  1. Indiana Pacers: (Frank Kaminsky)/Jens

  2. Utah Jazz: (Bobby Portis)/Torkil

  3. Phoenix Suns: (Devin Booker)/Thomas

  4. Oklahoma City: (Cameron Payne)/Jens

  5. Atlanta Hawks (via Brooklyn): (Sam Dekker)/Torkil

  6. Boston Celtics: (Kevon Looney)/Thomas

  7. Milwaukee Bucks: (Trey Lyles)/Jens

  8. Houston Rockets (Kelly Oubre): (indsæt navn)/Torkil

  9. Washington Wizards: (Montrezl Harrell)/Thomas

  10. Toronto Raptors: (Rondae Hollis-Jefferson)/Jens

Pick nr. 11: Frank Kaminsky

Jens’ kommentar: Frank the Tank ligner et godt fit hos Indiana der gerne vil spille hurtigere ifølge Larry Bird. 

Kaminsky er mobil for sin størrelse og med hans skud kan virkelig sprede gulvet. Han er ingen rim protector, og fik målt et meget lille wingspan ved combinen, men han vil i perioder kunne spille som 5er i små lineups, og til tider som 4er i lidt større lineups med Hibbert, hvis sidstnævnte ikke opter ud af sin kontrakt.

Torkils kommentar: Det er meget, meget sjældent, at man går galt i byen med Naismith College Player of the Year, som Kaminsky var i år. Og selv om han ikke har de lange arme som Okafor og Towns, så viste han i college, at han sagtens kan klare sig, når han står over for eliten.

Det bliver ikke det samme i NBA, hvor f.eks. double-teams kommer hurtigere og med større wingspan, men han har skills og basket-IQ til at klare sig.

Er Indiana og Hibbert ikke på vej imod skilsmisse? Det er meget svært at spille rigtig hurtigt med Hibbert. Men under alle omstændigheder, så er Frank Kaminsky et fint fit for Indiana og ikke mindst Paul George, der godt kan bruge noget mere spredning af spillet i offensiven. Sjovt nok kunne Luis Scola være en af dem, Kaminsky kan modellere sit spil efter - til en vis grænse.

Thomas’ kommentar: Jeg kan godt lide idéen med, at Kaminsky spiller i Indiana. Indiana er ved at være rigtig gamle på power forward positionen, så ved at drafte Kaminsky giver det holdet noget ungdom, men også en spiller der er klar til at komme ind og tage over med det samme.

Mange scouts har udtalt sig om at Kaminsky måske er den tredje-fjerde bedste skytte i draften, hvilket er rimelig vildt da Kaminsky er intet mindre end 213 cm høj.

Kaminsky kunne sagtens gå hen og spille store minutter allerede i sin rookie sæson, men han er også en spiller som skal bruge mange timer af sommeren i styrke lokalet.

Pick nr. 12: Bobby Portis

Torkils kommentar: Nu bliver det svært igen. Som Utah-GM ville jeg måske have håbet på, at Frank the Tank var faldet forbi Indiana. Kombinationen af stretch four med Favors og Gobert ville give en meget alsidig big man rotation og bestemt opfylde et behov på rosteren. Nu må Bobby Portis så tage den rolle. Han er et par år yngre end Kaminsky, og har slet ikke samme finslebne offensive arsenal, men mindre kan også gøre det.

Han har et godt skud, men mangler tilsyneladende range til at skyde treere. Eller også har hans coach fortalt ham, at han skal være i position til rebounds (8,9 rebounds/kamp sidste sæson). For hans skudprocenter i college har været fine fra alle steder på gulvet. Jeg ville være ganske tryg ved at sætte ham til at træne NBA-treere over de kommende sæsoner.

Utah er ikke i et “win-now” mode, men de nærmer sig. De er nok lige nødt til at finde ud af, hvad de egentlig har i f.eks. Dante Exum, før de kan afrunde holdet. Derfor gør det ikke noget, hvis der er noget upside hos deres pick i år.

Thomas’ kommentar: Bobby Portis imponerede en masse scouts i denne sæson. Portis ville give Jazz en ekstra streng at spille på inside, men han kan også face-up og skyde outside. Portis er en alsidig spiller med høj IQ og høj motor.

Portis minder mig lidt om Terrence Jones og har lidt a la det samme skillset som Jones, havde da han blev drafted. Portis er NBA-ready og kan komme ind og hjælpe til fra bænken af med det samme. et andet valg kunne være: Trey Lyles eller Kevon Looney.

Jens’ kommentar: Der er mange spændende ting ved Portis: Han er ung ift. han er junior, han puttede pæne stats op, og spiller altid hårdt. Ikke den mest eksplosive spiller, men kan han udvikle skuddet og blive bedre til at forsvarsrebounde, kan han blive en high end rollespiller, og måske endda mere. Et solidt valg for Utah.

Pick nr.13: Devin Booker

Thomas’ kommentar: Devin Booker er en af de to bedste rene skytter (den anden er R.J. Hunter) i denne draft. Dette ville være et perfekt match for Suns og Booker, da Suns har brug for trepoints skytter og Booker trives bag treeren. Booker er muligvis en af de bedste 3&D spillere i denne draft og sammenlignet med mange shooting guard free agents, kunne Booker gå hen og blive en god effektiv, billig kontrakt.

Booker er også en af de yngste spillere i draften, så han har masser af tid til at udvikle sig til en mulig fremtidig starter for Suns. Booker har også god størrelse og længde, hvilket kan hjælpe ham, da han ikke er særlig hurtig eller atletisk.

Torkils kommentar: Jeg har ikke rigtigt noget at tilføje . Et super match for både Suns og Booker, der nok skal en hel del spilletid .

Jens’ kommentar : Booker er meget ung (yngre end flere der spillede i McDonald’s All American kampen i år ), og det er ikke utænkeligt at han udvikler sig lidt mere fysisk og vokser lidt endnu . Selv hvis han ikke gør , bør hans gode skud gøre ham til en habil NBA spiller, og selv om han ikke ser ud til at have et helt enormt upside, kunne han tage et udviklingsryk mere og måske hæve hans potentielle loft.

Pick nr. 14: Cameron Payne

Jens’ kommentar: Thunder skulle allerede have set sig lune på Payne, og de kunne godt bruge en back up point guard, og eventuelt en til fremtiden hvis Westbrook smutter i 2016. Payne kan lidt af det hele, han lavede stort set alt for Murray State i år og det bliver spændende at se om det store ansvar han har haft i college, kan gøre ham til mere end bare en solid back up i NBA.

Kelly Oubre kunne også være et spændende valg heromkring, og er Thunder nervøse for at Durant skifter efter denne sæson kunne det give mening at tage Oubre til fremtiden.

Torkils kommentar: “Historien om et bebudet pick” vil man kunne kalde Paynes draft, når Oklahoma har valgt ham. Payne er steget voldsomt i mock-rækkerne, men alle anbringer ham hos Oklahoma. Og det er selvfølgelig, fordi de vil have ham. Han passer også godt til deres behov, når der nu ikke er nogen oplagte shooting guards på tavlen.

Grunden til at Payne fik lov til at flyve under radaren er, at der sjældent er meget fokus på point guards, som ikke har gjort væsen af sig i high school (ikke blandt de 40 højest ratede i landet på positionen ifølge ESPN.com) og derfor havnede på et mid-major college - i dette tilfælde Murray State, der efter 25 sejre i træk snublede i conference-finalen, hvor de skulle kvalificere sig til NCAA-turneringen, så Payne ramte aldrig rigtigt den nationale scene.

Payne minder i øvrigt fysisk rigtig meget om Jeff Teague, da denne kom ud af college i samme alder.

Thomas’ Kommentar: OKC har brug for en back-up Point Guard til fremtiden og her ville Cameron Payne være et godt fit. Payne er en playmaker med høj IQ, som er hurtig. Jeg har ikke så meget andet at sige end at det er et godt fit. Et alternativt valg kunne være RJ Hunter eller Kelly Oubre.

(Via Brooklyn Nets)

Pick nr. 15: Sam Dekker

Torkils kommentar: Hawks står over for et kritisk free agency. Paul Millsap vil sikkert få gode tilbud, og DeMarre Carroll har bestemt fortjent en meget større kontrakt. Også Pero Antic er free agent og skal have lønforhøjelse. Omvendt så er Hawks så godt besat på guard-pladserne, at det – alt andet lige – ikke giver mening at drafte småt.

Sam Dekker er lige den type, som San Antonio Spurs gerne ville drafte, og alene derfor det oplagte mål for Hawks. Spøg til side. Dekker er alsidig som en schweizerkniv og ifølge flere iagttagere den egentlige bagmand til Wisconsins succes i The Big Dance.

Hans ydmyge og uselviske attitude kan bringe ham langt, og han kan ende med at være dette drafts Leonard/Butler-steal. I værste fald mangler han måske lidt kant og ender som en Jeff Green uden de überatletiske evner. Men selv om han ikke er elite på nogen områder, så gør han så mange ting godt, at han som minimum bliver en god rollespiller.

Thomas’ kommentar: Jeg er helt enig med Torkil her. Der er ikke så meget andet at sige end at Dekker snildt kunne gå hen og blive et steal for Hawks. Han har alle redskaberne til at blive en god NBA spiller i fremtiden.    

Jens’ kommentar: Spørgsmålet er om Hawks har lyst til at have en wing spiller der ikke er en stærk skytte i deres system? Dekker er uden tvivl et godt fit, specielt hvis en af Carroll eller Millsap får en kontrakt, der er så stor, at Hawks måske springer over.

Han er god til mange ting, men ikke elite til noget, hvilket ofte får scouts til at blive nervøse, men Dekker er meget alsidig, og det er noget Hawks udnytter i deres system, så jeg synes, han er et godt valg for dem.

Pick nr. 16: Kevon Looney

Thomas’ Kommentar: Det er ingen overraskelse at jeg har Looney her. Jeg har været vild med hans upside, siden jeg så ham for første gang, Med det sagt, så er han lidt af et projekt.

Hvis ikke Celtics trader op i draften, så ville jeg tro, at de enten tager Looney, Anderson eller Oubre.

Jeg går med Looney, for jeg ser ham som den spiller med den største upside af de tre. Looney har nogen fantastiske kvaliteter som hans gode længde (kun 203 cm uden sko, men et wingspan på hele 222cm), hans høje arbejdsmoral og hans alsidighed. Mit eneste problem med Looney er. at han hurtigt bliver træt/udmattet, hvilket stiller nogen spørgsmålstegn til hans kondition.

Torkils kommentar: Som Boston-fan ærgrer jeg mig nu over, at Sam Dekker er taget… Boston mangler ikke rollespillere, men stjerner. Og hvis de skal kunne bruge spillere fra draften, skal deres upside helst være kæmpestor, eller de skal i hvert fald kunne mindst en ting på eliteniveau. Og de skal under alle omstændigheder have en god mentalitet, når det gælder defensiven. Dekker har måske ikke nok upside, men i Brad Stevens' system vil han have en rolle, han kan vokse ind i.

Når det er sagt, så ved jeg, at Thomas længe har været lun på Looney og ser en stor fremtid for ham. Looney er stadig meget ung (19), har arme som en kondor og masser af potentiale. Hans sans for angrebsrebounds (han tog f.eks. 10 i en kamp imod Stanford) er måske det, man kan betegne som elite. Den er også værdifuld i NBA-sammenhænge (se blot hvor stor glæde Cleveland har af Tristan Thompson i dette års slutspil). Looney havde 15 double-doubles i sæsonen, hvilket var flest af division I-freshmen.

Jeg synes dog, at det er for tidligt i draften at gå efter ham. Han har upside, men bliver han nogen sinde stærk nok fra hofterne og ned? Han har bl.a. en hofteskade, som han tilsyneladende ikke helt er kommet sig over.

Jeg er mere til et lille reach og snuppe Justin Anderson eller R.J. Hunter. Hunter er også en tynd fætter, men han er trods alt shooting guard, ikke power forward.

Som denne mock draft/big board viser, så er der en vis risiko for, at der ikke er nogen oplagte valg for Boston på dette tidspunkt, og der er imø en god chance for, at Danny Ainge forsøger at handle op eller ned. 

Jens’ kommentar: Som semi Boston fan er jeg enig med Torkil i at Celtics har brug for upside. Dog er det, de mangler mest, ikke tilgængeligt her, nemlig en super rim protector. Et trade op for at få fat i Cauley-Stein er noget, der snakkes meget om på diverse Celtics fora, så det bliver spændende at se, hvad Danny Ainge vælger at gøre her. Looney er spændende, og var til tider i år helt oppe og ligge omkring top 6-7 stykker på mange mock drafts. Han faldt lidt af på den i løbet af sæsonen, men hvis Bass ikke er i Celtics næste sæson, så kunne Looney være et spændende projekt bag ved Sullinger og Olynyk.

Pick nr.17: Trey Lyles

Jens’ kommentar: Bucks mangler noget hjælp til deres front court, specielt en der kan skyde, for med Giannis og MCW er der ikke meget spacing. Lyles var ikke nogen god skytte i år, men har et soft touch, og kunne udvikle sig til en fin skytte med tiden. Samtidigt har han fin størrelse for en power forward, 6’10 med et 7’2 wingspan, og han er mobil nok til at kunne angribe udefra, hvis han han får plads.

Med sin længde og potentialet til at blive en habil skytte passer han godt ind hos Bucks. Han kunne blive en super rolle spiller, og da Bucks allerede har grund brikkerne til deres fremtid på plads giver han god mening her.

Kelly Oubre har også længde og evnen til at skyde udefra, men med Middleton, Jabari Parker og Giannis på samme plads er det tvivlsomt om Bucks vil drafte endnu en wing. Hvis Bucks tilgengæld vil fortsætte med lange atleter der kan dække op kunne Rondae Hollis-Jefferson være et oplagt valg.

Thomas’ kommentar: Trey Lyles er endnu en Kentucky Wildcat som går i første runde. Lyles har en god højde, god IQ og et godt skud for hans størrelse. Lyles er ikke en sure thing, men mange scouts ser ham som en spiller der kan udvikle sig til en værdifuld rolle spiller, der måske endda kan blive en starter en dag. Lyles i Bucks, ville betale sig hvis han kan overføre hans 3-points skud til NBA, for det er noget Bucks får brug for efter at de tradede for MCW. Et alternativt valg kunne være RJ Hunter, som netop giver dem en masse 3’ere eller Kelly Oubre som ville være en forsikring for Khris Middleton, som nok kan se frem til en stor kontrakt her til sommer.

Torkils kommentar: Som Thomas nævner, endnu en Kentucky Wildcat. Erfaringen med Wildcats freshmen er, at det er lidt svært at vurdere, hvor gode de bliver på næste niveau, når det gælder spillerne lige under stjernerne. Er de så gode, som de ser ud, eller har de fået ekstra plads på collegeniveau, som de ikke får i NBA (James Young er et eksempel på en, hvis defensive mangler var lettere at kompensere for på collegeniveau, og som ikke behøvede at producere konstant i offensiven for at imponere).

Lyles kan dog også ende med at være en spiller, hvor man tænker “hvordan overså vi ham”. Han ligner et godt fit for Milwaukee, der har den noget ustabile Ersan Ilyasova som power forward. Lyles har den perfekte størrelse til den position, men med et standing reach på ni fod kan han også fungere som rim protector i small ball-opstillinger. Derfor er det lidt absurd, at han spillede small forward for Kentucky, men det var pga. deres helt ekstraordinære dybde i front court.

Pick nr. 18. Kelly Oubre

Torkils kommentar: Der er noget naturstridigt over hvor godt, Rockets har klaret sig i den forløbne sæson. Bortset fra James Harden er der ikke nogen, der har spillet konstant godt gennem sæsonen. Der har været skader/nyerhvervelser/skiftende form mv. Og selv om Houston har en udmærket bænk, så er der plads til backups, især kunne en point guard-playmaker være på sin plads. Det er ikke til at vide, hvor længe Jason Terry og Pablo Prigioni holder niveau.

Det er derfor fristende at gå efter at få dækket ind på point guard-pladsen med Tyus Jones, men man kan bare ikke lade så meget potentiale falde så langt. Oubre kunne snildt være et top ti pick i år, hvis Stanley Johnson f.eks. er væk, når Miami skal drafte.

Han er ideelt bygget til at spille wing, og har vist stor fremgang som skytte. Grunden til at han falder så langt hos os, er nok det røde flag, at han faktisk havde svært ved at komme på gulvet for Kansas. Det er let at forelske sig i hans kæmpe tovejs potentiale, men hvad hvis han ikke har mentaliteten til at udløse det? Rockets har dog råd til at tage den chance, og hvis han udvikler sig som håbet, så passer han rigtig godt ind.

Thomas’ kommentar: Kelly Oubre er en god skytte, som samtidig er en god atlet. Oubre er en hurtig wing der både kan spiller SG og SF. Oubre har værktøjerne til at blive en god to-vejs spiller ligesom Stanley Johnson. Oubre ligner en kommende 3&D type, men mange scouts betvivler hans mentalitet og hans arbejdsmoral.

Jens’ kommentar: Oubre var før sæsonen set som et sikkert top 10 pick, og endda måske top 5 af mange scouts. Han strugglede virkelig hos Kansas, og havde problemer med overhovedet at få spilletid.

Hans potentiale er dog let at få øje på, lang, relativt eksplosiv og med et godt skud. Han er udelukkende et upside pick, da han struggler med for mange ting som blandt andet spilforståelse, hans ballhandling og passing skills, og man kunne forestille sig at disse mangler vil betyde at han måske mere bliver en 3-and-D type, end en der kan skabe for sig selv og andre.

Pick nr. 19: Montrezl Harrell

Thomas’ kommentar:  Hvis der er noget, Wizards mangler, så er det ungdom i deres front court. Gortat og Nene er begge i 30’erne, og kan til tider se sløve ud, her kommer Montrezl Harrell ind i billedet.

Harrell er måske den mest energiske spiller i hele draft-feltet. Harrell, som har spillet under Pitino for Louisville, har en masse erfaring og er NBA-ready.

Harrell har en god motor, er ekstremt atletisk og er en god rebounder, men ville han også kunne være det i NBA? Harrell er ikke særlig høj, han måler faktisk kun 200cm uden sko, hvilket gør ham utroligt undersized i forhold til andre power forwards i ligaen.

Harrell kunne dog godt passe godt ind med Wizards, eftersom de mangler ungdom. En anden spiller som ville passe godt ind kunne være Justin Anderson, som ville være en forsikring for de løse rygter der er om, at Paul Pierce skulle afslå sin player option.

Torkils kommentar:  Harrell har energi som en Duracell-kanin, og det vil helt klart være noget, Wizards kan bruge. De har ikke rigtigt nogen spillere, der kan øge intensiteten på den måde. 

Wizards er dog også et af de hold, som mangler et alternativ som playmaker. Der var alt, alt for stor forskel på, om Wall var på banen eller ej  den forgangne sæson. Og hvis Paul Pierce forsvinder, mister man også en point forward og holdets næstbedste playmaker. Beal kan måske lære det, men det ville være bedre med en point guard til bænken, f.eks. Jerian Grant.

Jens’ kommentar: At Wizards går efter en NBA ready type som Harrell lyder meget realistisk, da de nok gerne vil bygge videre på deres flotte slutspil i år.

Spørgsmålet er, om de er på udkig efter mere af en strech four type efter alt den succes, de havde med Pierce på 4eren i slutspillet? Er det tilfældet kunne folk som Jonathan Holmes og måske endda Christian Wood have interesse, omend pick 19 nok er lidt for højt for Holmes, og Wood nok er lidt for raw til Wizards . En small forward type kunne også være en mulighed hvis Pierce vil slutte sin karriere i La-La land.


Pick nr. 20: Rondae Hollis-Jefferson

Jens’ kommentar: Meget kan ske i Toronto denne sommer, og uden viden om hvilken retning, Masai Ujiri vil tage holdet i, er det svært at spå om, hvem de mon vil snuppe her.

En ting er sikkert, de mangler noget forsvar på wing, og her er RHJ en af de absolut bedste spillere i hele draftklassen. Han kan til gengæld ikke ramme en ladeport udefra, og minder lidt om en Kidd-Gilchrist type på det punkt. Kan han udvikle bare et respektabelt skud kan han blive en spiller med starter niveau, men selv hvis han aldrig lærer at ramme udefra burde han kunne blive en god rollespiller pga. hans forsvar. Går man i rebuild i Toronto kunne en high upside spiller som Christian Wood være spændende, specielt hvis Amir Johnson skifter i free agency.

Thomas’ kommentar: Rondae Hollis-Jefferson i Toronto Raptors, ville passe meget godt da Lou Williams måske er væk, eftersom at han bliver en FA. Hollis-Jefferson minder mig om Michael Kidd-Gilchrist, som besidder nogle af de samme kvaliteter. De har begge et ødelagt skud, men er elite i forsvaret. Han er måske den bedste atlet i draften og han performede godt under dette års draft combine. Hans evner til at dække tre forskellige positioner, kan gøre ham til et steal.

Torkils kommentar: Hvis Michael Kidd-Gilchrist sammenligningen holder, så er Hollis-Jefferson (han har i det mindste det dobbelte efternavn med bindestreg) et godt bud til ikke bare at bidrage, men forstærke holdet. Og MKG har vist, at dårlig skudafvikling kan forbedres.

Hvis man har fulgt lidt med i hvad der sker hos Toronto, så ved man, at Terrence Ross indtil videre er en katastrofe som startende wing, og at en stor del af problemet er, at de dårligt kan sætte ham på bænken, fordi alternativerne ikke rigtigt fungerer heller. Hollis-Jefferson bliver dog nødt til at udvikle (afvikle?) et skud, hvis han for alvor skal hjælpe Toronto. De mangler spredning i angrebet, hvilket har været tydeligt når James Jones har erstattet Ross.

Det kan være, at Raptors overrasker os endnu engang. Det var trods alt dem, der valgte Bruno Caboclo med pick nr. 20 sidste år, på et tidspunkt hvor 99 procent af basketverdenen aldrig havde hørt om ham.

I morgen slutter 1. runde med at vi  vælger pick 21-30.

Facebook comments