Title

NBA ugerevy nr. 2

Vi har sagt farvel til det sidste ubesejrede hold i denne sæson. Meget passende var det Spurs, der tog den status fra Warriors.

Dette var også ugen hvor Dirk Nowitzki blev alle tiders mest scorende spiller født uden for USA. Han er nu nummer ni på den samlede topscorerliste i ligaen. Han burde i denne sæson også rykke forbi Elvin Hayes og Moses Malone og hvis han undgår skader, såmænd også Shaquille O'Neal, der sidder på sjettepladsen. Nowitzki er dog kun nr. to blandt de aktive spillere.

Kobe Bryant har ikke så meget at se frem imod i denne sæson, men dog en enkelt historisk bedrift: At gå forbi Michael Jordan på tredjepladsen på topscorerlisten. Han mangler p.t. lige over 400 points. Bryant har allerede snuppet en rekord i den forgangne uge: Flest forbiere i NBAs historie.

Nowitzkis rekord har givet NBA.com anledning til at lave en afstemning over alle tiders bedste ”internationale” NBA-spillere. Der er kun fem spillere at vælge imellem, og de er sådan set fine nok, bortset fra at tre af dem har spillet for det amerikanske landshold: Hakeem Olajuwon, Tim Duncan og Patrick Ewing har alle vundet OL-medaljer for USA. De to øvrige man kan vælge imellem er Dirk Nowitzki og Steve Nash.

Den største mangel på listen er Arvydas Sabonis, som godt nok ikke nåede samme højder som de øvrige under sin NBA-karriere, men i sine velmagtsdage var han klart verdens bedste internationale spiller. Andre gamle NBAinfo-favoritter er naturligvis Drazen Petrovic, Yao Ming, Toni Kukoc, Tony Parker, Pau Gasol, Detlef Schrempf, Peja Stojakovic, Vlade Divac mfl. Hvis jeg har glemt nogen, så skriv endelig i kommentarfeltet...

Vinderne og taberne

Et par kommentarer til sidste uges ugerevy: Cleveland og LeBron James er stadig i gang med at finde melodien, men James var blot en assist fra en stor triple-double med 32 points imod en anden MVP-kandidat, Anthony Davis og New Orleans Pelicans, hvor Cavs trak sig sejrrigt ud af opgøret. Anthony Davis ligger dog fortsat godt til som MVP-kandidat, bl.a. topper han suverænt PER-listen indtil videre. Han ligger desuden i top fem i fire ud af de seks basisstats: Nr. fem i points/kamp, nr. et i rebounds/kamp, nr. et i blocks/kamp og nr. fem i steals/kamp. Hvis det holder, så taler vi basketballhistorie. Tænk hvis det ikke er nok til at bringe Pelicans i slutspillet...

Som nævnt i indledningen er der ikke længere nogen ubesejrede hold. Tre hold har kun tabt en enkelt kamp: Memphis Grizzlies, Golden State Warriors og Toronto Raptors. Sidstnævnte fører således Eastern Conference, men når man ser på kampprogrammet, så er det langt fra nogen overraskelse. Ifølge teamrankings.com har Raptors haft det femteletteste Strength of Schedule hidtil i sæsonen med bl.a. Orlando Magic (to kampe), Philadelphia 76ers og et stærkt decimeret Oklahoma City Thunder på programmet.

Det eneste hold i ligaen uden sejre på kontoen er Philadelphia 76ers. De skal naturligvis nok få en sejr hist eller her, men de må muligvis vente på, at Michael Carter-Williams er i fulde omdrejninger før det sker.

 

Det er de samme hold, der stadig er hårdest ramt: Oklahoma, Indiana og LA Lakers. Men også Philadelphia har efterhånden en ganske lang skadesliste. Det er ikke blevet bedre af, at de har handlet Arnett Moultrie til New York Knicks for den skadede Travis Outlaw.

I Boston lød der først et ærgrelsens suk og siden et lettelsens, da Marcus Smart vrikkede op på foden imod Indiana sidste fredag. Det lignede i første omgang en alvorlig skade, muligvis et overrevet ledbånd i foden, men det var kun en slem forstrækning. Den sidder dog så højt, at de to ugers pause, der har været udmeldt, godt kan vise sig at være for optimistisk. Det er samme type skade, der holder Ricky Rubio ude for Timberwolves, og her har man konservativt meldt ud, at det kan vare op til syv-otte uger, før han er tilbage.

Facebook comments