Title

NBA ugerevy nr, 1

Hvad er der sket i NBAs første runder? Læs NBAinfos første ugerevy.

Alt skal naturligvis tages med et gran salt, sæsonen er jo knapt kommet i gang og gennemsnits-stats kan ikke rigtigt sammenlignes endnu.

Vinderne indtil videre...

De ubesejrede: Memphis Grizzlies, Golden State Warriors og Houston Rockets er alle lagt fra land med lutter sejre. Det er ikke en kæmpe overraskelse for hvert af holdene, men man kunne måske have forventet et par andre hold, der sluttede sig til den gruppe.

De overpræsterende: Sacramento Kings har allerede gjort vores power ranking til skamme. Deres spil er meget mere effektivt end forventet. De har formået at vinde på nogle af de sværeste udebaner i NBA overhovedet: Portland, Denver og Los Angeles (Clippers). DeMarcus Cousins er selvfølgelig den dominerende figur, men også Rudy Gay har fået en flot start på sæsonen. Det er ikke sikkert, at det er langtidsholdbart, men Kings-fans bør være optimistiske.

MVP-kandidaterne: New Orleans Pelicans' Anthony Davis er stukket lidt af blandt de seriøse MVP-kandidater: Det er bl.a. blevet til 23,8 points, 13,3 rebounds og 4,0 blocks per kamp. Og hans hold har fået en respektabel 2-2 start.

...og taberne

Los Angeles Lakers har ikke bare tabt fem kampe til at starte sæsonen. De har mistet rookie Julius Randle for sæsonen, og der er bare ikke noget, der fungerer. Kobe Bryant er gået på sit sædvanlige scoringsraseri, men han er ikke længere en tovejsspiller.

Oklahoma City Thuner har den mest imponerende skadesliste i ligaen. Under kampen imod Toronto nåede holdet ned på seks aktive spillere efter en enkelt skade og en diskvalifikation. Det var forventet at holdet ville få problemer med Kevin Durant skadet, men da Russell Westbrook også røg på listen, så kom det til at se mere end svært ud for holdet.

LeBron James' bundniveau er selvfølgelig stadig høj klasse. Men han ser forholdsvis menneskelig ud her i starten af sæsonen. For eksempel trak han Cavs til en sejr over Chicago med sine 36 points mv., men det var på 30 skudforsøg. Det er måske lidt for tidligt, men spørgsmålet melder sig allerede: Var det en fejl at smide så meget vægt i sommers?

I det hele taget har Cleveland ikke rigtigt fundet melodien. 1-3 til at starte sæsonen må svide lidt hos et hold, der regner sig selv blandt mesterskabsfavoritterne. De har dog masser af tid til at få rettet op, og et par særdeles attraktive salgsobjekter, hvis det viser sig, at holdkemien ikke er i orden.

De tre hårdest ramte hold:

  • Oklahoma City Thunders omklædningsrum ligner efterhånden et lazaret fra 1. verdenskrig: Otte ud af 15 spillere på rosteren er for øjeblikket skadet. Der går stadig fire uger før Russell Westbrook skal have undersøgt sin hånd efter operationen sidste weekend. Kevin Durant har tidligere sagt, at han ikke vil forhaste noget efter sin stressfraktur i foden og forventes tidligst på banen i december.
  • Indiana er også hårdt ramt. Ud over Paul George, der nok er ude hele sæsonen, døjer fem andre spillere med skader, der holder dem ude i kortere eller længere tid. Værst ser det ud for George Hill, der ifølge coach Frank Vogel stadig er langt fra at være klar.
  • Rookie Julius Randle er ude for sæsonen efter at have spillet blot 13 minutter for Los Angeles Lakers før han landede uheldigt og brækkede sit ben. En stærk kandidat til Rookie of the Year er dermed ude af billedet. Og fordi han overhovedet kom på banen, så kan han ikke tælle som rookie næste sæson, selv om han mister stort set hele denne. Det var lidt af et slag for Lakers, som i forvejen har mistet Steve Nash for sæsonen. Lakers har søgt om den meget lidt brugte Disabled Player Exception, som kun kan bruges når en spiller er forventet ude for sæsonen.

Blandt de mere positive nyheder: Rajon Rondo kom hurtigere tilbage fra en brækket hånd end forventet. Det er noget usædvanligt, men fortæller også historien om, at han er i et kontraktår og ikke har råd til at der f.eks. bliver sat spørgsmålstegn ved hans starterplads, hvis han afløser gjorde det over forventning. Til alt held for Rondo og Boston ligner Rondo næsten sig selv fra før ACL-akaden i forrige sæson og har taget en tidlig føring på assist-listen.

Brook Lopez startede derimod sæsonen i civiltøj og kom først på banen i kamp tre for Brooklyn. Det gjorde han til gengæld med bravour med 18 points på kun 24 minutters indsats. Med seks rebounds og to blocks blev det et ganske respektabelt comeback for Lopez.

Facebook comments