Title

Kidds ægteskab med Brooklyn blev kort

Når berømtheder skilles efter et kort ægteskab plejer der i skilsmissepapirerne at stå ”uforenelige modsætninger” og dertil er Jason Kidd og Brooklyn Nets nu nået.

Ifølge rapporter så har Kidd ønsket mere magt i organisationen og flere penge og fået nej til begge, hvilket han skulle være særdeles utilfreds med. Samtidigt er man i Nets-organisationen ikke vild med, at Kidd gennem sin agent har bedt om lov til at forhandle med Bucks, i stedet for at Milwaukee gik ad de officielle kanaler. Desuden tror man hos Nets, at Kidd forsøgte at blive team president for bl.a. at fyre GM Billy King, som ellers har ejeren Mikhail Prokhorovs fulde tillid.

Det startede ellers nærmere som den fortabte søn, der vendte hjem og blev head coach. Jason Kidd var som point guard manden bag Nets' klart bedste sæsoner i NBA og førte dem bl.a. til finalerne i 2002 og 2003. Han er sågar den eneste Nets-spiller, der har fået sit trøjenummer pensioneret efter årtusindskiftet.

Lawrence Frank blev headhuntet og derefter degraderet

Men det gik hurtigt ned ad bakke. Kidd er helt ny som coach og havde svært ved at få tingene til at hænge sammen i starten af sæsonen, hvor Nets startede med en 10-21 record. Allerde kort inde i sæsonen havde Kidd en større konflikt med sin lead assistant coach Lawrence Frank, som han selv havde rekrutteret til at stå for defensiven. Kidd spillede tre en halv sæson (2004-2008) med Frank som head coach for Nets.

Ud over sin erfaring havde Frank også en god forbindelse til et par af veteranerne hos Nets, Paul Pierce og Kevin Garnett, som han var defensiv coach for i en sæson hos Boston Celtics.

Kidd fik Frank degraderet til en position, hvor han skulle evaluere kampe uden at være aktiv på bænken mv. Den officielle forklaring på bruddet mellem de to var uenighed om coachingfilofosi, strategi og taktik. Men det var næppe nået dertil, medmindre Kidd følte, at hans autoritet blev udfordret. Og Kidd har aldrig været bange for at tage en magtkamp, hvilket den aktuelle situation viser.

Konflikten med Frank var ikke lige Prokhorovs kop te, men Kidd beholdt trods alt ejernes opbakning udadtil.

Senere i sæsonen forsøgte Kidd at få Nets til at sælge Brook Lopez og Mirza Teletovic for Millwaukee Bucks Larry Sanders og Ersan Ilyasova, fordi han ikke mente, at Lopez passede ind i hans spilsystem. Og endelig blev Kidd rasende, da Nets handlede sig til Marcus Thornton i stedet for Jarrett Jack, som han havde ønsket.

Drømmer om flere penge

Ud over magten til selv at sammensætte truppen har Kidd ønsket flere penge end de ca. 10 mio. dollars for tre sæsoner, som hans Nets-kontrakt er på. Senest har han set Steve Kerr og Derek Fisher få betydeligt mere lukrative aftaler i deres første head coach-kontrakter. Især Fishers kontrakt skulle have ramt Kidd, hvor det gør ondt.

Ifølge Yahoo!s Adrian Wojnarowski er det dog ikke så underligt, at Kerr og Fisher får bedre tilbud end Kidd. Kidd har pga. sit ego og de mange magtkampe et noget mere tvivlsomt rygte end de to andre, og det var ikke oplagt, at han kunne få job hos andre end Nets, da han stoppede spillerkarrieren sidste år.

Magtkampe er som sagt ikke noget nyt for Kidd. Allerede som førsteårsspiller på Cal ledte han sit collegehold i et mytteri mod coach Lou Companelli, som endte med at blive fyret 10 kampe før sæsonens slutning.

Og da han ønskede at forlade Nets i 2007, lavede han sit eget enmandsoprør ved at simulere migræne før en kamp imod New York Knicks.

Kidd har tæt forbindelse med Bucks-ejer

At Milwaukee Bucks nu er i spil, skyldes at Kidd i forvejen har et tæt forhold både personligt og økonomisk med en af de nye Bucks-ejere, Marc Lasry. Hedge fond-milliardæren Lasry har fungeret som økonomisk rådgiver for Kidd, og Kidd og hans agent Jeff Schwarz var f.eks. til Lasrys datters bryllup, på det tidspunkt Kidd besluttede at stoppe karrieren som spiller.

Hverken head coach Larry Drew, som kun har haft en sæson hos Bucks, eller holdets front office anede noget om Bucks' forhandlinger med Kidd, før det kom i pressen.

Angiveligt skulle Kidd mest være interesseret i at blive team president for Bucks, samme position som Phil Jackson har hos New York Knicks. Det tillokkende for Kidd er, at man tjener flere penge og ikke har samme arbejdspres, som en head coach har. Men efter alt at dømme vil han i første omgang blive tilbudt stillingen som netop head coach.

Spørgsmålet er, om Bucks tør gennemføre en aftale med Kidd, og hvis ikke, hvad der så skal ske. Tilbage til Brooklyn kommer han næppe.

Facebook comments