Title

Hvis jeg var Flip i stedet for Flippen!

De  der  kender  mig  godt  nok og  de tilnærmelsesvist  lige så   der  har  læst  mine historiske  ytringer  herinde   NBAinfo  gennem  tiderne vil  vide at Minnesota Timberwolves og  fantasy basketball er  to af  mine største  passioner .

Smart Arse Sofa-GM

Faktisk er det hele management delen af sport (og især basket) der tiltaler mig... opbygning af rosters, drafts, kontraktmuligheder, tradescenarier, strategi og til en vis grad taktik. Således kan jeg aldrig sige mig fri for at ”second-guess” den til enhver tid siddende GM (og til dels ejer) af mine små T’Pups. Da det var David Kahn, der sad i GM stolen, var det en temmelig sikker oppositions position man som sofa-GM sad i, mens det nu med den ikoniske Flip Saunders i sædet er med lidt mere varsomme skridt man forsøger at vise hvor man ville sætte ind, for til forskel fra Kaaaaaaaahn, ved Flip faktisk godt hvad han har med at gøre.

Så når jeg alligevel gerne vil være Kalif i stedet for Kaliffen (hvor den residerende Kalif altså hedder Flip), så er det ikke for at gøre mig klogere på sommerens ageren, hvor jeg ikke holder mig tilbage fra at sige, at Flip fik det optimale ud af Kevin Loves farvel, men mere et kig ind i næste skridt af den endelige konstruktion af,hvad der forhåbentlig bliver et vinderhold.

That’s The Way Love Goes

Mind mig om at jeg nok ikke skal spille poker med Mr. Saunders, for jeg var liiiige ved at folde og sige farvel til jetonerne her i sommers. Under –og lige efter- LeBrons ”The Decision vol. Deux” var presset på Minny steget gevaldigt, da man gik fra at snakke store trades for Love til GSW, CLE, PHO etc. til at se direkte og indirekte meldinger fra Love om at han pressede sin vej ud. Det sidste er noget der kan få koldsveden til at løbe ned af ryggen på mig på samme måde som når en stor kluntet center vælger at drible bolden op fra egen banehalvdel. Hvorfor? Fordi en sådan udmelding fra ens stjernespiller og hans agent er det der normalt presser prisen ned, så man får langt mindre ud af sit aktiv. I stedet for full value risikerer man at få sølle 20-40 cent per dollar, da interesserede GM’ere bare ville kunne lade tiden løbe ud og nappe spilleren på en UFA (altså gratis) næste sommer.

Flip var dog kold og vandt en god duel i ”chicken” på trods af lidt benspænd fra Love lejren, men primært hjulpet af LeBrons stålsatte ønske om at få Love til CLE denne sæson, og sekundært nok angsten hos CLE for at Flip måtte lave en deal til anden side (omend en billigere af slagsen, en 1-års leje deal) for at undgå helt at miste Love uden kompensation.

Nipple-gate stjernen Janet Jackson (I ved lille-søster til LaToya og Tito) havde et numero uno hit i staterne der hed ”That’s The Way Love Goes” og da det var eksplicit i stjerner og kort at vores hidtidige franchisespiller skulle videre, så var den her måde at smutte på ovenud tilfredsstillende, vi fik den måske mest interessante rookie i flere år at bygge franchisen op om (Wiggins) og med både lidt xtra lodseddel i form af sidste års #1 bust Anthony Bennett, en ikke alt for gammel Thad Young til at holde PF sædet varmt i et års tid og så en trade exception (plus afskibning af et par dead-weight kontrakter i Shved/Mbah A Moute) så var det lige præcis den deal jeg havde håbet på hele sommeren... optimalt af Flip. - Man havde jo haft mareridt om endnu en vennetjeneste til BOS Cry Baby, Danny Ainges fordel eller en vildt overbetalt Klay Thompson.

To be or not to be… in that Proverbial spot between a Rock and a Hard Place!

Nu har vi så det store dilemma foran os... Hvilke stole skal vi sætte os på? Hhvilke equine kreaturer sadler vi op? Spiller vi på rødt eller sort (det er MIN, kuglen ender nok på grøn alligevel)? Er MIN nu et hold i fuld rebuild eller skal der satses på at please tilskuere og tilbageblivende ”non-rookie” spillere? Og dermed: Går vi efter playoffs i år?

”To be or not to be” er det store spørgsmål (og ikke kun på den sjove skøre Mel Brooks måde

men mere i Shakespeare diskursen; WTF do we chose?

Man står med en række knægte der skal udvikles via spilletid (Zach Lavine, Andrew Wiggins, Shabazz Muhammed, Anthony Bennett og Gorgui Dieng – faktisk en potentiel starting lineup lige der) over for en række bedre nuværende optioner der kan booste W kolonnen (Nikola Pekovic, Kevin Martin, Mo Williams, Corey Brewer) – nu skal Flip the GM (udvikling og langsigtet resultatopbygning) duellere med Flip the Coach (resultater her og nu).

Rubio bør cuttes... eller?

Vælger Flip nu at tage den længere reboot vej og satse på at udvikle de mange unge spillere, så er spørgsmålet om hans stjerne PG Ricky Rubio passer ind i set-up’et. Jo, det gør han selvfølgelig for Flip, men vil det være sandsynligt at Ricky gider at hænge ved efter denne sæson, når hans rookie kontrakt rinder ud – så vil han ligesom Love have overlevet en række sæsoner uden PO og måske vælge andre græsgange. Måske var det bedre at cashe ind og få endnu flere aktiver at bygge op med på længere sigt (draft picks eller yngre rookie kontrakter). Også Thaddeous Young vil nok slå sig i tøjret over at blive sendt fra ét rebuilding hold til et andet og vil ydermere holde Bennett tilbage... så han bør måske også sendes videre.

Pek er for langsom – guards er for gamle!

Uanset om Ricky bliver eller ej, så vil de überatletiske teenagere på holdet katapultere os ind i en run’n’gun stil anført af Wiggins og Lavine – en stil som Ricky faktisk kan facilitere og som både Brewer, Dieng og Young vil kunne være del af... ja selv en hvid gut som Chase Budinger kunne være ok i en sådan stil.. men den højest betalte og vel også bedst etablerede spiller på holdet, Pekovic, vil falde igennem på manglende speed. Begge hans backups på C pladsen har langt flere fartstriber og hops end ligaens måske stærkeste spiller – og selvom han sagtens ville kunne kontinuere sin double-double og være en offensiv maskine, så vil han også hæmme mulighederne for de hurtige slashere.

Kevin Martin, Mo Williams og JJ Barea er alle for gamle til at være produktive om et par år, hvor et sådan nyt opbygget hold skal peake – og igen vil de stå i vejen for udviklingen af de unge – såååå heraus?

GM Ravn sætter sig i sædet

Okay, vi kan alle drømme om hvorledes vort hold trader deres overflødige spillere væk for et par unge super All Stars, men det sker sjældent IRL (medmindre man er L.A. baseret), så ofte må man sælge billigt, tage hjerteskærende tab eller drømme om noget andet (Kardashian doggy-style anyone?).

Mit første parameter i videreudviklingen af mine T’Pups er den optimisme fanbasen har udstrålet ovenpå Love handlen. Man har elsket sin All Star-superstjerne, men alligevel er man psyched over Wiggins’ arrival og sæsonbilletterne bliver revet væk hurtigere end sidste sæson, hvor optimismen ellers var høj. Altså føler jeg mig som GM ikke pisket til at levere en PO vare denne sæson, men hellere en seværdig og optimismeinspirerende ung trup, der bringer lidt Whoomp! ind i Target Center.

Jeg vil dog gøre hvad der er bedst for holdet og ikke den individuelle spiller og uden tvivl vil Ricky Rubio være en stor gevinst på holdkortet fremadrettet. Ikke kun pga hans nuværende niveau, men også det faktum at hans courtvision og hurtighed (opfattelse og udførsel mere end rent atletisk naturligvis) vil være guld værd for de atletiske wings han vil få at arbejde med, og så sandelig også pga hans lederegenskaber på et nu endnu yngre hold.

Det kan blive svært at sælge Ricky en fremtid i klubben hvis sæsonen ender med en ordenligt sviner a la 20-62, men da Rickys agent kræver en max kontrakt pt., så vil jeg ikke forhandle i år alligevel. I stedet vil jeg afvente RFA og se hvad andre sætter niveauet til i troen på at enten så laver han en deal med en anden klub som jeg så matcher eller også finder vi en løsning om et år... Jeg tror ikke han vil risikere at tage det 5. år af rookie dealen i forsøget på en UFA om to år (primært pga sikkerhed og skadesrisici).

Samtidig vil Ricky nu være den ubetingede leder af et hold med potentiale og en –forhåbentlig- kommende superstjerne han kan guide og bruge som front figur, så hvis han ellers er en glad og tilfreds dreng i det kolde Midwest så kan en 4 år 60M måske være nok til at udkonkurrere andre interesserede hold.

The chosen few...

Kernen i mit fremtidshold er jo svær at spå om, da de mange spændende rookier og sophomores jo kan risikere at være totale duds. Wiggins kan være den næste i rækken af Michael Beasley, Derrick Williams familien, Shabazz Mohammed en ”elbow-shooting” Big O (ikke som i Oscar, men som i Oliver Miller), Zach Lavine en Chase Budinger II og måske ER Anthony Bennett bare ikke bedre end sin famøse rookie sæson.

MEN, lige nu og her hvor forventningens eufori har taget overhånd, så vil jeg stile efter en fremtidig kerne af de formodede stjerner; Ricky Rubio og Andrew Wiggins samt den der dukker stærkest op af Forward kampen mellem Bennett, Young og Shabazz. Jeg vil dertil satse på den kometagtige udvikling Dieng gennemlever p.t. og så håbe at Lavine viser sig som den nye Klay Thompson rent NBA, gennembrudsmæssigt. Samtidig vil jeg være okay tilfreds med en resultatmæssig ringe sæson der giver et top pick til sommer og dermed endnu en byggesten.

Skabe luft både på banen og i regnskabet

Selv om jeg vil holde på Ricky og Young, vil jeg stadig primært være i rebuild mode, og således skal jeg have skabt noget luft på banen for at udvikle mine unge projekter og samtidig stræbe efter at holde kontrakterne nede i et niveau der tillader senere ageren på FA markedet.

Den eneste af de etablerede spillere der kan forventes at indbringe brugbare aktiver er Pekovic. Selvom han har fået en ny stor kontrakt, er den slet ikke i ”overbetalt a la Ama’re” klassen. Han får en flad 12.1M om året de næste 4 år og det er han også værd, ikke mindst i disse tider med max kontrakter til hver mand og min mormor. Problemet er at finde et hold der har noget at gi’ for ham eller som kan suge hans kontrakt uden at sende skidt den anden vej.

Spillere man kunne ha’ føleren ude efter skulle være yngre, mere mobile og –det svære- i en nuværende kontrakt der gør at hans klub har mere brug for et stationært monster med store dejlige hænder og et soft touch. Derrick Favors / Anderson Varejao agtige profiler gir mening og har objektivt også værdi der kan arbejdes med i relation til Pek, men gir ikke lige roster mening for deres respektive hold.

En klub der godt kunne bruge en Pekovic under kurven er Phoenix, som så til gengæld har en mulig –og dyr- byggesten tilovers i backcourt, i form af Eric Bledsoe. Han virker ikke til at være mulig at få en kontrakt i stand med for Suns front office, og en sign’n’trade kunne derfor være interessant. Minny ville kunne starte ham ved siden af Ricky, da vores spanier sagtens kan dække modstanderens SG, og så ville man kunne slide Lavine ind stille og roligt, mens MoWill kunne agere backup (eller ryge til PHO i handlen).

Da et par af de andre der skal skibes af sted er langt sværere at matche op med en aftager (Kevin Martin og JJ Barea), mener jeg dog også at det giver mening at se sig om efter en klub der i stedet for at gi’ noget værdifuldt i retur for Pek, tager de to kontrakter af mine hænderne. Her kunne man stile efter hold der både kan udnytte Pek men også ha’ brug for noget boost på G pladsen. En del hold der kunne bruge en upgrade gir desværre ikke mening, da de er ved at positionere sig til free cap space (NYK f.eks.), men andre kan sagtens lugte af muligheder.

DAL kunne sende udløbende kontrakter (Tyson Chandler og Brandan Wright) og dermed gøre Pek til en offensiv Dirk partner med Parsons som tredje overbetalte hjul (Cuban har pengene). Barea ville være velkommen hjem som sparkplug fra bænken igen, mens Martin ville kunne danne tvillingepar med Monta Ellis på offguarden.

NOP ville også gi’ god mening for de udløbende kontrakter af Omar Asik og Ben Gordon. En Pekovic ville se endnu bedre ud med Anthony Davis til at lukke fra weakside frem for at Asik og Unibrow skulle kæmpe om de defensive plays under kurven. Gordon er dødvægt, og jeg ville så absolut forsøge at få et pick eller to med fra denne deal.

Et sidste bud herfra kunne være et frækt et af slagsen... LAL? Jordan Hill og Steve Nash har udløbende kontrakter og Kobe skal jo bruge en eller anden til at hjælpe ham her i sine sidste sæsoner. Med andre ord Lakers har committet sig til at bringe vets ind. Pek er ideel til at samle modstanderne i nøglen mens Kobe dribler rundt om sig selv og enten skyder udefra, udnytter en Pek screening eller finder en shooter (Kevin Martin, Nick Young). Lin-Kobe-Young/Randle-Boozer-Pek... Måske lidt for meget testosteron under kurven..

Anyways, sådanne deals eller andet der ligner, vil forhåbentlig efterlade mig med roster plads (om et år når de erhvervede kontrakter er væk) og en pæn sum penge at bruge på FA markedet.

På shoppetur med GM Ravn

I Love-handlen røg der en trade exception med, således at jeg inden for 12 måneder vil kunne erhverve en kontrakt på 6.3M (nogen siger den var større, men jeg har ikke fundet beviser for dette) uden at skulle sende noget ud. Denne kan naturligvis bruges både i tilfælde af at der ikke findes nogen handler for Pek/Martin/Barea og i tilfælde af at der skal tilføjes noget efter en evt. handel. Dog kunne jeg godt finde på at bruge den til at påtage mig en uønsket kontrakt (udløbende om et eller max to år) mod at få et 1. runde pick mere at lege med. Alternativt vil jeg shoppe hos hold der har yngre agile spillere de er villige til at smide på porten for et af mine picks, potentielt for at spare dem for lux tax.

For dem der ikke helt er med her, så lad os tage et eksempel. Golden State er et hold der er bygget til at vinde her og nu. Hvis de holder fast på Klay Thompson (der kræver max deal) – og det lugter det gevaldigt af at de gør, ellers havde de jo nok tradet ham for Love- så ryger de hårdt ind i lux tax fra næste sæson af. Jeg kunne befri dem for Harrison Barnes via trade exception så de kan skære en ca. 4M af deres lønninger (og det samme eller mere oveni i lux tax – alt afhængig af det endelige beløb de rammer næste sæson). Barnes er alligevel kommet i klemme efter ankomsten af André Igoudala sidste sæson, men ville passe fint ind i et hurtigtløbende MIN hold som 6th man til dækning af begge F pladser (især da Wiggins også kan se tid på 2’eren).

Forudsætter vi at Thad Young og Budinger opter ind næste sæson samtidig med at jeg skiber Pek/Martin/JJ af sted uden at få kontrakter retur der løber længere end et år, så vil jeg stå med små 20M næste sommer der kan bruges på en stor FA (hvis en sådan kan lokkes til). Selvom jeg ikke liiige tror at LeBron og Love kommer rendende, Hibbert, Wade og Marc Gasol ikke lige passer ind i min nye stil og Rudy Gay ALDRIG ALDRIG ALDRIG får lov at nærme sig mit hold... så kunne jeg gå efter en Bledsoe, Varejao, Monroe, DeAndre Jordan, Wes Matthews eller måske ligefrem Aldridge.

Captain Ricky's Flying Circus

Altså endte vi med at denne sæson vil blive en rebuilding fastpaced funfilled youngster campaign, hvor Ricky Rubio vil være cementeret kaptajn for en rotation bestående af:

Når vi så kigger på den længere bane, vil Lavine enten ha’ spillet sig til en startertjans på SG eller der er hentet en ny mand ind via højt draft pick eller trade/FA (Bledsoe, Wes Matthews?). På PF har Bennett eller Shabazz slået til, ellers så bliver Young re-signet eller en ny mand hentes ind (Aldridge bliver svær at lande, men andre muligheder kan draftes eller trades til – Harrison Barnes muligheden?).

På C tror jeg en del på Dieng. Det har været imponerende at se ham de sidste 15-20 kampe af hans rookie sæson, men skulle det gå galt, så er der mange interessante big guys der runder FA/RFA næste sæson og på sådan et up tempo team ville en DeAndre Jordan da f.eks. se godt ud, men Vucevic (omend ikke nogen roadrunner) eller den af Embiid og Noel der bliver til overs i Philly kunne også blive et mål.

League Pass er 100!

Nu er Flip trods alt noget mere erfaren end jeg, og har kontakter der kan skrues på også, så det kan være turen med T’Pups bliver endnu sjovere end hvad jeg kunne forestille mig... det kan også være at det hele køre af sporet, men uanset hvad, så står to ting malet i sikker håndskrift over Twin Cities Skyline... vi får ikke brudt de .500 i denne sæson (dermed intet PO) og vi får et sindssygt sjovt og spændende arsenal af bold at se (over repræsentation på highlight reels), og det sidste er i hvert fald garanti nok til at jeg med 100% sikkerhed skal ha’ fornyet mit League Pass.

Facebook comments