Title

Hvis du vil samle NBA-jerseys...

Man skal gå efter de autoriserede forhandlere og den gode kvalitet. Sådan er rådene fra en erfaren jerseysamler, Allan Grønkjær, som har hjulpet NBAinfo med en lille guide.

Mange i basketball-Danmark kender nok Allan Grønkjær fra Næstved. Ud over at være en loyal supporter af det lokale baskethold Team Fog, er han også LA Clippers-fan og stifter af facebookgruppen ”Lukket basket forum”, der har over 800 medlemmer. Og så er han en seriøs samler af NBA jerseys.

Hvor mange jerseys har du nu?

Lige pt har jeg 60 jerseys. Jeg har dog solgt ud af samlingen et par gange, da jeg begyndte at fokusere på Hardwood Classic-jerseys.

Hvornår begyndte du at samle?

Jeg købte min første jersey, som var en Grant Hill fra hans tid i Detroit Pistons, i London i 1996, da jeg var i England og følge Danmark i fodbold-EM slutrunden. Siden har jeg købt lidt hen ad vejen. I 2008 bestilte jeg første gang fra nbastore nogle Swingman fra Adidas og begyndte at samle sådan stille og roligt. Men det tog først rigtigt fart for ca. halvandet år siden, hvor jeg gik all in på Hardwood Classic jersey

Hvad går du efter, når du køber jerseys?.

Jeg går efter de klassiske spillere, og så er jeg især blevet ret vild med Mitchell & Ness, som laver throwbacks i superfed kvalitet. Der kan Adidas Swingman slet ikke være med.

Hvad er den dyreste jersey, du har købt?

Min dyreste jersey er en New Oreleans Jazz med Pistol Pete fra Mitchell & Ness til 225 $.

Hvad er dit bedste køb?

Mit bedste køb må have været, da der var 100 $ tilbud fra Mitchell & Ness. Der endte jeg med at købe seks jerseys til noget, der svarer til normalprisen for to.

De bedste jerseys

Hvis du skulle vælge tre favorit-jerseys i din samling, hvilke er det?

1. Pistol Pete fra New Orleans Jazz har været en, jeg har jagtet, lige siden jeg begyndte at samle. Jeg synes, at han er en af de mest underholdende spillere, der nogensinde har været, og hans skillset var eminent

2. En gammel Michael Jordan Bulls fra Champion, som jeg købte i Athen under en ferie i 1998. Det er ganske simpelt, fordi han er GOAT, og der er ikke mange, der har en magen til.

3. Abdur-Rahim Grizzlies fra Mitchell & Ness. Jeg elsker designet på den, og det er sgu gået hen og blevet lidt af en kult jersey blandt samlere.

Hvad skal man særligt være opmærksom på, når man køber NBA-jerseys?

Personligt vil jeg altid sørge for at købe hos autoriserede NBA forhandlere eller hos andre seriøse samlere, så man er sikker på, man får ægte jerseys. Ellers, hvis man absolut skal købe på eBay osv., så tænk jer om gutter: Hvis jerseyen er for billig, så er den sikkert fake. Ellers vær opmærksom på når der er udsalg og events hos de forskellige sider som Black Friday, Memorial Day, fars dag osv. Der er mange penge at spare.

Har du nogen sjove/kedelige oplevelser med køb og salg af jerseys?

Der er en sag, som næsten alle i ”NBA på dk4”- og ”Lukket basket forum”-grupperne på facebook kan huske. Vi bustede en ung gut, der prøvede at sælge fake jerseys til overpris i forskellige facebook-grupper. Den historie taler vi stadig en del om.

Ellers er det selvfølgelig kedeligt, hvis pakken bliver taget i tolden, eller ligefrem bliver væk hos posten.

Internet eller butik?

Jeg anbefaler at handle på nettet. Danmark har et meget lille udvalg af butikker, og priserne er meget højere end i USA eller på nbastore.eu.

Hvilke forhandlere er værd at tjekke ud?

Nbastore.com - stort udvalg, men dyr shipping. Du betaler told i forskud. Det er en god ide at tjekke de enkelte holds netbutikker, de har større udvalg.

Nbastore.eu - ikke så stort udvalg, men du slipper for told, fordi butikken hører hjemme i EU.

Mitchellandness.com – har de klart fedeste jerseys og bedste kvalitet. Der er hurtig levering fra Fedex. De er ret dyre, så gå efter udsalg.

Footballfanatics.com - kæmpe udvalg. Pakkerne bliver sjældent nuppet i tolden. Et minus er lang leveringstid og en kundeservice, som ikke har styr på noget som helst.

Hvilke butikker skal man i den grad holde sig fra?

Hold jer fra kinahjemmesider og dem der i øvrigt ser fishy ud. Jeg kan heller ikke anbefale eBay.

Facebook comments