Title

Fem hurtige

Dette års finaler har allerede produceret en masse god basketball og en af de bedste konspirationsteorier længe. 

NBAinfos skribenter svarer på fem hurtige:

1. Skal vi tro på konspirationsteorien om, at Spurs saboterede deres egen air condition? Og får krampeepisoden mon nogen langvarige konsekvenser for LeBron James?

Torkil Bang: Jeg elsker en god konspiration, og den her er en af de sjovere. Men helt ærligt: Spillere som Tim Duncan og Manu Ginobili har pga. deres alder sandsynligvis haft sværere ved at restituere efter sådan en kamp. Så alene af den grund ville det være ren gambling. Og hvordan skal man kunne kalkulere med, at det lige er Heats vigtigste spiller, der bliver ramt af krampe? Desuden er det ikke Spurs, der driver arenaen, så man skal være mere end almindeligt mistroisk for at tro, at det var under deres kontrol.

For LeBron James er det selvfølgelig en forskrækkelse og jeg regner med, at han resten af serien vil være under stort set konstant overvågning af en læge eller andet, der holder øje med hans tilstand. Og derfor tvivler jeg også stærkt på, at han havner i den slags problemer igen. Det kan godt være, at han ikke kan yde 100 procent i alle kampene, men 97 procent af LeBron James er også ganske godt!

Christian Høj:  NEJ! Det ville være meget ”un-Spurs-like”, at gå ad den sti. Jeg tror simpelthen der er tale om hændeligt uheld, og jeg har svært ved at se, hvordan det ældste hold skulle drage nogen nytte af varmen. Der har været nævnt noget med spillernes afstamning og klimatisering, men det tror jeg ikke på. Ud over det kan man på youtube se James og Wade træne MIA tynd om sommeren i samme eller højere temperaturer end den, som skulle have været i arenaen.

Til syvende og sidst er det dommerne der skal stoppe kampen hvis de vurdere den ikke kan spilles. Det gjorde de ikke.

Rotoworld kunne melde at James ikke behøvede krykker(!), så helt skidt er det nok ikke. Jeg ser ikke at det får konsekvenser, med mindre der er andre skader eller slitage, som er begyndt at hente ham.  

Kurt Ravn: Nu er det jo nemmere at finde et lovgyldigt træk på Lars Løkkes EGET kreditkort end at deducere hvad Pop egentlig mener, når han sætter sit one dimenional game face på.  Meeeen, mon ikke lille Timmy fra de varme øer bedre kunne li’ klimaet end ham hormonfreaken fra Akron?   Og ja selvfølgelig får det langvarige konsekvenser for The King… nok ikke på banen, men når der skal memes.

2. Tim Duncan blev den første siden Wilt Chamberlain i 1972 til at levere 20+ points, 10+ rebounds og 90+ i scoringsprocent i en finalekamp. Kun en tredje spiller, Bill Russell, har opnået det tidligere. Hvilken historie fortæller det?

Torkil: Der skal en del til, før en ”historisk” statline imponerer mig. Men den her er ret vild. En mand på 38 år, der dominerer offensivt imod et af ligaens bedste forsvar. Det er så old school, at det er taget ud af den græske mytologi. Hvis folk ikke kan se, hvor stort det er, så er det fordi de er fuldkommen historieløse i NBA-sammenhæng.

Christian: At MIA ikke kan stoppe ham inside, når Spurs sætter ham ordentligt i scene, og at han skal spille på det niveau hvis Spurs skal have en chance. 7 af Spurs turnovers kom fra forsøg på at aflevere til ham i posten – det tyder på, at man skal oppe sig lidt, for at det ikke skal vende sig til en ulempe at prøve at bruge ham aktivt i angrebet. 

Kurt: Okay, de 20-10 double double er jo ikke synderligt bemærkelsesværdigt, så egentlig er spørgsmålet hvilken historie der ligger i at kun tre spillere med et betydende kamp output har holdt 90% fra feltet .  Tjaaa, no story in my book.  Det er flot, det er high five light værdigt, men langt hen ad vejen er det jo tilfældigt (vel at mærke når man har taget højde for hvor tæt på kurven de tre spillere vælger at afslutte fra).

3. Hvem vinder finaleserien og hvorfor?

Torkil: Hjertet siger Spurs, men hjernen siger stadig Heat. Godt nok er Spurs et af få hold, som faktisk har flere strenge at spille på end Heat. Men Miamis bedste spillere er lige den tand foran San Antonios ditto, at det bør blive afgørende.

Christian:  Den er svær. Hjertet siger Spurs, men fornuften kæmper med at få mig overbevist. Spurs skal spille tæt på perfekt i alle kampe for at have et skud, men det bliver svært. Hvis man skal pege på tendenser, syntes jeg det er meget udtalt, at Spurs ”gemmer” de offensive sets som især Leonard og Green får – altså forstået på den måde, at Green fx bliver iscenesat i 4 periode, på en måde man ikke har set før - og Leonard bliver gemt som 1-1 spiller. Hvis man har succes med det, tror jeg den er der. Og så sidder Austin Daye og Aron Baynes stadig og gemmer sig på bænken. Hvis Splitter ikke får tørt sæben af hænderne, tror jeg godt vi kan forvente at se dem, hvis tingene har brug for et shake up. Så der er altså flere værktøjer i den ene kasse end den anden – og det kan blive udslagsgivende.   

Hvis de klarer den, er jeg ikke i tvivl om, at det vil være den mest tilfredsstillende titel, Spurs har i skabet.

Kurt: SPURS… fordi os gamle mænd må holde sammen.  Og så satser jeg på at bænken gør udfaldet, og Diaw/Manu kan udspille hele Heat bænken i en 2 vs 7. 

4. En af de største historier ved siden af finaleserien er lige nu de forskellige rygter om Kevin Love. Hvis han smutter til sommer, hvad er så det bedste scenario for Minnesota.

Torkil: Det er umuligt for Minnesota at få en stjerne tilbage af samme kaliber som Love, medmindre det bliver gennem et draft. Og da de ikke har nogen andre franchisespillere på holdet p.t. (sorry Rubio), så er de nærmest tvunget til at rebuilde gennem draft. Så best case for dem er et bud med et par 1. runde picks i og helst et top ti fra i år. Derudover skal de naturligvis ikke have nogen dårlige kontrakter tilbage.

Christian:  Gad vide om ikke der er en tampering bøde vej til Boston (MIA har dannet præcedens det område , de skal nok ikke frygte noget )?

I min verden har Minnesota ikke mulighed for at køre videre ad samme sti, som de gør nu. De må håbe og bygge igennem draften, og så ellers være et af de hold som altid vil være lige ved og næsten for en PO spot, og så håbe de kan samle en franchise spiller op igennem draften. Det bedste for Minnesota er, at de får skudt Love afsted, før han smutter selv.

Kurt: At han vender tilbage til sæsonstart!  Der er intet realistisk scenario der kan bruges i Sota, der er lagt alt alt for mange sæsoners rebuild i at skulle starte halvt forfra igen igen, og hvis Taylor (ejer) ryster bare en smule på hånden bagefter, så er TWolves ligeså færdige som North Stars var – only Lynx left in Minny.  Realistisk…  et top 10 pick i år samt en udløbende PF semi-stjerne og en til to prospects og så i lottery igen næste år.   Som fan håber jeg selvfølgelig at 1. option: Han bliver  2. option: Han bliver  3. option: Han bliver og sidste option: vi får en deal med CLE for:  ”Wiggins + Waiters + Thompson”

5. For en del fans er det det kommende draft, der til gengæld er det store nummer. Hvem er din "hemmelige" favorit i draftet og hvorfor?

Torkil: Jeg er normalt ikke meget for de typer, der bliver hyldet for deres upside, men jeg kan rigtig godt lide Aaron Gordon i den her draft. Han er måske ikke længere en hemmelighed, men han er bare en type, som kan blive vanvittigt god, og som oveni har en god personlighed.

Christian:  Min favorit som værende bedste pick på sigt er Jabari Parker, uden jeg vil begrunde det nærmere. Kig på youtube og læs hans profile. Hvis jeg med en fin fornemmelse skulle finde de små diamanter, ville jeg kigge efter Shabazz Napier og Thanasis Antetokounmpo. Napier er en født vinder, og ville uden tvivl være en super spiller hvis han havde størrelsen med sig. Det har han dog ikke, men i et solidt system vil han være en af de bedste guards i liagen.

Antetokounmpo (ja, han er i familie med The Greek Freak) er et projekt, men han tilhører den del af spillere. jeg tror, vi kommer til at se mere til i fremtiden – altså spillere med en lidt særegen statur, som hvis de udvikler sig rigtigt vil være deres fordel. I det hele taget ville jeg lede efter nogle ”freaks” og se hvad jeg kunne få ud af dem – se fx på Kawhi Leonard, hans hænder har lige sikret ham et All NBA D 2 team, og hans bedste case scenario er at han har vundet mindst en defensive player of the year – som wing player. 

Kurt: Jeg har slet ikke sat mig ind i draftet denne sæson, men udfra de få ting jeg har læst, så kunne jeg godt se en Kyle Anderson (UCLA) gå hen og blive en top 5 i draftet retrospektivt og også i ROY ræset (altså top 5) – og måske endda snige sig i lottery senere på måneden. Han virker som en well-rounded all-purpose high IQ (flosklerne fyger frem) fyr. 

Facebook comments