Title

Derrick Rose: Begejstret over Pau Gasol

NBAinfos Rauf Malik fangede en smilende Derrick Rose i Bilbao under FIBA World Cup.

Team USA spillede puljekamp mod Den Dominikanske Republik den 3. september 2014  til VM i Basketball i Bilbao. USA vandt kampen 106-71 som ellers var tæt indtil midten af 3. quarter, hvor USA vanens tro gik et gear eller to op og udspillede modstanderen 22-0 anført af den energiske og utrættelige Kenneth Faried, som havde 16 points og 6 rebounds.

Det er ingen hemmelighed, at USA vandt guldet, men det kommer nok som en overraskelse for mange NBA fans, at Derrick Rose blev set smilende og grinende ved et interview med undertegnede efter kampen mod Den Dominikanske Republik.

 

Vi beklager lydkvaliteten. Baggrundsstøj er en af omkostningerne ved at fange spillerne i mixed zone. Herunder kan du læse interviewet på dansk.

Jeg spurgte Rose om, hvordan han synes, at turneringen var forløbet indtil videre og hvordan holdkemien er anderledes på Team USA ift. Chicago Bulls. Hertil svarer Rose, at Team USA har en god kemi hvor aggressivt forsvar er vejen frem på banen. På Bulls holdet skal han score points, men på Team USA skal han hovedsageligt spille forsvar og sørge for, at hans medspillere får frie skud. Rose fortæller, at han bruger denne turnering til at komme tilbage i rutinen med at spille.

NBAinfo: "Har du holdt øje med hvordan Pau Gasol har spillet i turneringen indtil videre?"

Rose: "Hell yea, hell yea, he been hooping!" 

Rose er tydeligt begejstret over dette spørgsmål der vedrører hans nye medspiller på Chicago Bulls holdet. 

"Han ser ud til at være i fornem form og han ser ud til at være klar til at spille. Men når vi skal spille mod ham (her har Rose vist en forventning om at USA møder Spanien i finalen, red.) håber jeg, at han "chiller" lidt".

NBAinfo: "Hvordan vil Gasol ændre jeres holdspil og hvordan vil han ændre dit spil især?

Rose: "Vi har aldrig haft en low post spiller som ham før. Hvis han bliver varm under kurven, bliver modstanderen nødt til at dobbeltteame ham, og så står jeg ude bag 3´eren og er klar til at skyde. Så jeg får nok en del frie skud, så jeg skal bare være klar til disse skud."  

Derudover spurgte jeg Rose, hvilken slags musik han lyttede til på vej ind til arenaen inden kampen og hvilke rappere der var hans "all time" top 3 favoritter. Hertil svarede Rose, at han lyttede til Bob Marley og at hans favorit rappere var Tupac på grund af hans standpunkter og Notorious B.I.G på grund af hans "flow" (hans måde at rappe på, red.).

NBAinfo: "Både du og Anthony Davis er fra Chicago, korrekt? Kalder I så hinanden for Joe, eftersom I begge er fra Chicago?"

Rose misforstod tilsyneladende spørgsmålet og troede at han blev spurgt om han havde kontakt med Anthony Davis):

Rose: "Det her er det meste kontakt vi har haft på grund af vores travle skemaer. Jeg har være skadet de sidste to år så jeg fik ikke mulighed for at spille med ham på OL holdet."

NBAinfo: "Men kalder I ikke hinanden for Joe. Jeg har hørt, at folk fra Chicago som er "homies" kalder hinanden for "JOE"

Rose: "Oh, ja ja, vi kalder hinanden for Joe. Ja, det er kun os to fra Team USA der kalder hinanden for JOE. Alle fra Chicago kalder hinanden Joe."

Til sidst bad jeg Rose om at fortælle lidt om sine nye sko. En smilende og grinende Rose fortalte, at han havde de nye "D. Rose 5" på, og at han havde haft det samme par på hele turneringen, "og se hvor "fresh" de stadig ser ud".Undertegnede havde samme dag købt et par nye special edition Nike Air Force Ones og spurgte Rose hvad han syntes om dem. Rose svarede: "Det er Nikes..men det sgu fint med mig..de ser stadig godt ud!" Så må vi håbe, at Rose ikke kommer i problemer med sin sponsor Adidias for at rose undertegnedes sko.

Fem sekunder efter det sidste spørgsmål blev stillet kom Team USA PR manager hen og hev fat i Rose.  En af de ansatte fra FIBA der overværede interviewet sagde, at det var første gang Rose var blevet set smile.

Facebook comments