Title

Den store kabale er begyndt

To handler inden for de sidste 24 timer har startet en yderst kompliceret kabale . Det er godt nok ikke kongerne , der er kommet plads , men dog nok vigtige spillekort .

Den første handel var mellem New York Knicks og Dallas Mavericks. Den flytter Tyson Chandler og Raymond Felton til Dallas og sender Shane Larkin, Jose Calderon, Wayne Ellington og Samuel Dalembert den anden vej plus et par 2. runde picks i årets draft.

For Dallas er det en genforening med et af de vigtigste kort i mesterskabet 2011, Tyson Chandler – og et sats på at endnu en omgang luftforandring vil være godt for Felton. Felton er dog tilpas billig til, at man kan leve med ham som backup. Dallas har stadig råd til en max-kontrakt og går sikkert efter LeBron James eller Carmelo Anthony.

Chandler-salg sender New York ud af luxury tax

Det er på flere måder mere interessant, hvad der sker i New York. Da Carmelo Anthony hoppede ud af sin kontrakt med Knicks, lå det i luften, at han er klar til at skifte hold. Og med salget af Chandler ligner det, at GM Phil Jackson snarere går efter en rebuild end et forsøg på at samle et hold, der vil lokke Anthony til at blive.

Calderon er godt nok en opgradering af point guard-pladsen, og passer sikkert fint ind i triangle offense, men han er også salgbar.

Dalemberts kontrakt for næste sæson er ugaranteret. Hvis han, som man må formode, slippes fri, så har Jackson via Anthonys afgang og denne handel skåret små 30 mio. dollars af lønbudgettet for næste sæson. Knicks er dermed et godt stykke under luxury tax, uanset at Amar'e Stoudemire og Andrea Bargnani allerede har optet ind på deres sidste kontraktår.

Det at Stoudemire og Bargnani usælgelige kontrakter tilsammen tager næsten 35 mio . dollars af den kommende sæsons lønbudget , gør det dog mere end svært at sammensætte et konkurrencedygtigt hold for sæsonen . Det skulle lige være , hvis nogen faktisk mente , at de kunne bruge en eller begge af dem som en udløbende kontrakt og kunne levere brugbare spillere tilbage .

Der er faktisk et par mere eller mindre realistiske scenarier . Man skal bare tjekke Bill Simmons liste over de 30 værste kontrakter i NBA. Hmm.... Bargnani nr. tre , og .... Stoudemire nr. et. Ud over disse to pragteksemplarer har Knicks også JR Smith ottendepladsen den liste . Glem det ! bare den her sæson overstået , og skal det nok begynde at lysne ...

LeBron James og Carmelo Anthony vil spille på samme hold

Et vedvarende rygte er, at LeBron James og Carmelo Anthony gerne vil spille på hold sammen. Det store problem bliver at finde et hold, hvor det kan lade sig gøre og som samtidigt giver dem nok støtte til at være mesterskabskandidater. Ifølge de seneste rygter står Knicks på begge spilleres liste, og det kan måske godt lade sig gøre økonomisk, hvis de begge er klar til at ofre en del. Hvis det afklares, er spørgsmålet, hvordan man skal samle et hold omkring dem.

Et oplagt mål, hvis Knicks' aktiver er interessante nok for Lakers til at lokke dem til en sign-and-trade, ville være Pau Gasol, som tidligere har vist sig særdeles effektiv i triangle offense. Men det er at tage tingene på forskud at begynde at overveje de næste skridt.

Houston Rockets gør klar til fri agent på max-kontrakt

Døgnets anden handel var mellem Houston Rockets og New Orleans Pelicans. Pelicans giver et fremtidigt 1. runde pick (2015 beskyttet) for Omer Asik. Den handel giver ganske meget mening for begge parter, og ærgrer nok en håndfuld general managers, der gerne havde set Asik på deres hold.

Rockets signalerer , at de er klar til at gøre , hvad der skal til for at tilføre endnu en max-kontrakt spiller, og både LeBron James og Carmelo Anthony har da også Houston som en mulig destination. Under alle omstændigheder er et 1. runde pick gratis at have hånden og i modsætning til Asik er der ingen hast med at omsætte det . Næste trin bliver at sende Jeremy Lin videre , men han er langt fra efterspurgt som Asik og det kan være , at det ligefrem koster et pick at komme af med ham.

Hos Pelicans er Asik nærmest den perfekte makker til Anthony Davis. Tilsammen bliver de sandsynligvis den bedste defensive duo i ligaen . Og offensivt passer Davis' range fint med Asiks noget mere begrænsede aktionsradius . Hvis Jrue Holiday er klar , ligner Pelicans allerede nu et hold, der skal kæmpe med om slutspilpladserne i næste sæson . Det største problem er bænken , hvor kun Ryan Anderson har rigtig klasse . Men starterne ser særdeles spændende ud : Holiday, Gorden , Evans, Davis og Asik .

Draften har mange ubekendte

I aften er det så draften, der flytter rundt på kortene i NBA-kabalen. Mange draft picks i lotteriet er tilsyneladende til salg i år, hvilket lyder absurd, når vi taler om en så dyb draft som i år. Men general managers bliver fyret for at begå fejl, og lige i år er det let at fejle.

Problemet er, at med Embiids skader er der ikke længere nogen ”sikre” kort, hvor . Hvis blot han var på plads, ville det ikke gøre nær så ondt blot at skulle vælge mellem Parker og Wiggins. Og der ville naturligt danne sig et hierarki i draften.

Men nu er der huller rundt omkring og spillere med stor upside kan ende med at blive fravalgt til gengæld for det sikre. Det gavner f.eks. en spiller som Marcus Smart, der bl.a. tidligere har spillet U19 VM for USA, og som har vist særdeles god form ved de workouts, han har haft.

Og efter draften kommer så både handler og free agency. Det bliver ikke en kedelig sommer...

Facebook comments