Title

Albatrossen letter (fra vores udsendte i Berlin)

Der var fuld valuta for pengene, da San Antonio Spurs og NBA kom til Berlin i sidste uge. NBAinfos udsendte beretter om turen.

Alba Berlin vandt som vi ved kampen mod NBA-mestrene på en vaskeægte buzzerbeater, men det vender vi tilbage til senere.

Vi gjorde alt forarbejdet for at blive akkrediteret som presse til træning, pressemøder og kampe, men måtte i sidste ende opgive at lave den fulde pressedækning: Der var lagt korte slots til medie- og trænings pas i en plan vi havde modtaget fra NBA, før Spurs ankom. Der var imidlertid en række ændringer gentagne gange, og disse blev meddelt på email med kort varsel. I Berlin er der flere dårlige end gode internetforbindelser, når man bevæger sig rundt, og det gør, at det var svært at følge med, når man nu ikke har en fast kontorstol i et pressecenter eller lignende.

Det skal man så kombinere med, at stedet for træningerne og mediesessionerne befandt sig i udkanten af, hvor man ellers bevæger sig I Berlin. Ud over det, så kan man vist roligt tale om kraftig konkurrence fra de ”store” medier, hvilket i sidste ende gjorde, at jeg valgte at fokusere på det jeg kunne få relativt let, nemlig kampen, og hvad der ellers rørte sig. Der har vel ikke været flere italienske journalister i byen, siden Italien vandt VM i 2006. Deres mål var selvfølgelig Marco Bellinelli, den første italiener, der har vundet et NBA-mesterskab.

Dagene op til kampen gik med at holde øje med nettet. Den første nyhed kom, da San Antonio Spurs, landede. Det blev dokumenteret på youtube af nogle flyentusiaster, og så var vi i gang.

De næste informationer der kom var om happenings, hvor de boede og hvor tilgængelige de er. Ved at følge de gængse fora, kunne man finde ud af, at San Antonio var indlogeret på Ritz Carlton.

Det viste sig hurtigt, at ud over de obligatoriske træninger og mediesessioner, var spillerne overladt til sig selv – inden for en hårfin grænse, som efterfølgende begivenheder senere ville give vidnesbyrd om. Der blev dog afholdt clinics, og de tilstedeværende fik mulighed for at lære drills og samtidigt høre head coach Gregg Popovich med flere fortælle om basketball.

Bonner i hopla

Man kan kalde det naturligt eller man kan kalde det godt arbejde. Uanset hvordan man ser det, så var det en sjov historie, da Matt Bonner bevægede sig ud i gaderne for at prøve en döner, mens han blev fulgt af NBA tv. Döneren behøver ikke introduktion, men at Bonner blev sendt af sted skyldes nok hans udprægede medietække, samtidig med, at han nok var den der havde mindst risiko for at blive genkendt. Så Bonner har prøvet döner og været på kanalrundfart på floden Spree – relativt ubemærket.

The Green Mile

På turens vigtigste dag, det vil sige kampdagen, kunne vi følge Danny Green bevæge sig ud i lidt af et minefelt – og folk som fulgte med på nettet og især hans sociale mediebidrag, kunne se et underligt spil tage sig ud.

Skæbnen ville, at mens vi gik ved Unter Den Linden, var Danny Green på sightseeing ved Brandenburger Tor, hvor han tweetede billeder af porten, nogle statuer og Denkmal für die ermordeten Juden Europas, hvor hans tur sluttede. Vi vidste ikke, hvor han var helt præcist, men prøvede at følge hans spor online i håb om at få øje på ham. Vi gik dog mod Siegesaule, mens han åbenbart gik den modsatte vej tilbage mod hotellet. En ærgerlig beslutning for os, men måske en klog beslutning. Green havnede nemlig i et mindre stormvejr, da han tweetede en selfie foran mindesmærket for de dræbte jøder. Og det var bare et par timer før han skulle af sted til kampen. Forståeligt eller ej, så endte alt med en række undskyldninger og nogle slettede tweets. Og en plet på generaliebladet.

De Olympiske Lege i 1936

En tur til Berlins Olympia Stadion kan minde en om mange ting, samtidigt med at man lærer noget nyt om f.eks. sportshistorie. Basketball var første gang på programmet ved OL i 1936 i Berlin. Turneringen var en cup-turnering som USA vandt, sportens ophavsmand James Naismith overrakte medaljer, målt på deltagende hold var det legenes største sportsgren. Ud over det blev turneringen afholdt udendørs på tennisanlæggets grusbaner. Finalen blev spillet i regnvejr, og på grund af dette og underlaget, var spillerne ude af stand til at drible. USA slog Canada 19-8 i denne første OL-finale. De 1.000 tilskuere måtte stå op, da der ikke var sidde pladser…

Og sådan slutter første del af beretningen fra NBA Global Games i Berlin.

Facebook comments